Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dolomiti Superski maakt bekend hoe zij de Green Pass deze winter gaan controleren

Uitzicht op pistes Sellaronda

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De regels voor de wintersport in Italië waren al geruime tijd bekend, maar gisteren deelde Dolomiti Superski tijdens een presentatie voor de pers hoe ze deze winter de controle op de zogenaamde Green Pass gaan doen. Om gebruik te maken van gondels en stoeltjesliften met kap, dien je gevaccineerd, genezen of getest te zijn. Ook in Italië geldt dus de 3-G-regel. De bedoeling is dat je deze winter dagelijks online je skipas activeert. Het systeem schijnt simpel te gaan werken.

Dolomiti Superski heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de oplossing van het controleprobleem. Hierbij zorgde met name de Wet op de Privacy ervoor dat ze inventief en creatief moesten zijn.

De eerste sneeuw is gevallen

Ook in de Dolomieten is de eerste sneeuw inmiddels gevallen en de sneeuwkanonnen draaien. Het skigebied opent vanaf 27 november haar liften en de beroemde Sellaronda zal vanaf 4 december open zijn. Na een jaar geen skiseizoen, is de regio helemaal klaar om de winter veilig en goed te laten verlopen.

Skipas kopen bij de kassa of online

Net als voorheen kun je dit jaar je skipas online of bij de kassa ter plaatse kopen. Echter zal de skipas pas geldig zijn nadat je via je telefoon, tablet of laptop online hebt aangetoond dat je gevaccineerd, getest of genezen bent. Je meldt je eenvoudig aan via MyDolomiti en vervolgens vragen ze om je ID en je QR-code. Wanneer beide gekoppeld zijn aan de code van je skipas, wordt je pas geactiveerd en kun je net als anders de pistes op. Je skipas blijft gewoon in je jaszak, deze of je QR-code wordt niet nogmaals gecheckt.

Dagelijks activeren

In verband met de Wet op de Privacy zul je, zoals het er nu uitziet, je skipas dagelijks moeten activeren via de app. Dolomiti Superski heeft er alles aan gedaan om dit systeem zo eenvoudig en snel mogelijk te maken zodat iedereen gemakkelijk de skipas kan activeren.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in