Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Definitieve coronamaatregelen voor de wintersport in Italië bekend

QR code scannen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Ook de coronamaatregelen voor de wintersport in Italië zijn bekendgemaakt. Nadat afgelopen maandag de regels in Oostenrijk naar buiten kwamen, is gisteren in Milaan het coronaprotocol voor Italië ondertekend. Net als in Oostenrijk gaat ook Italië werken met een Groene Pas, oftewel het bewijs van jouw coronastatus (getest, genezen, gevaccineerd). Verder geldt er straks een capaciteitsbeperking voor gesloten liften en wordt de maskerplicht weer ingevoerd. Daarnaast zijn er nog andere regels waar je tijdens je skivakantie in Italië rekening mee moet houden. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

De skigebieden in de Alpen wachten met smart op de geldende coronamaatregelen in hun land. De eerste gletsjerskigebieden zijn al open en de voorverkoop van seizoenskaarten begint in veel gebieden eind september. In Oostenrijk en Italië zijn de regels inmiddels duidelijk. De coronamaatregelen voor Italië vind je hieronder.

Coronamaatregelen wintersport in Italië

Gisteren is in Milaan het protocol voor de heropening van de skigebieden en -liften ondertekend. Onder andere de Italiaanse Wintersportfederatie, de Nationale Vereniging van Kabelbaanexploitanten en de Italiaanse skischoolvereniging hebben hun handtekening onder de nieuwe maatregelen gezet. Met welke coronamaatregelen voor een wintersport in Italië je rekening moet houden komende winter? We zetten de regels hieronder voor je op een rijtje. Deze gelden voor iedereen vanaf 12 jaar.

  • Voor gebruik van de skiliften heb je een Groene Pas nodig waarmee je bewijst of je gevaccineerd, genezen of getest bent;
  • Skipassen bij voorkeur online kopen;
  • Er worden routes aangelegd die de onderlinge afstand van 1 meter garanderen, deze looproutes staan op borden aangegeven en bovendien komen er routes met de geldende maatregelen;
  • In gemeenschappelijke ruimtes is het dragen van een chirurgisch mondkapje verplicht;
  • In gondels en stoeltjesliften is het dragen van een chirurgisch- of FFP2-mondkapje verplicht;
  • De ramen in gondels moeten open blijven;
  • Eten en drinken in de skiliften is verboden;
  • Voor gesloten liften, oftewel gondels en stoeltjesliften met weerkap, geldt dat maximaal 80% van de capaciteit mag worden gebruikt, open liften mogen wel volledig gebruikt worden.

Wintersport in Italië en corona

Ook Italië maakt zich op voor een nieuw winterseizoen. Bovenstaande maatregelen gelden voor bezoekers, maar tijdens je vakantie zul je zien dat er nog meer veranderingen doorgevoerd zijn. Zo zitten de medewerkers van de kassa’s nog achter plastic schermen en waar dit niet mogelijk is, draagt het personeel ook een chirurgisch- of FFP2-mondkapje. Bovendien vind je door het hele gebied borden met de geldende coronamaatregelen in Italië in verschillende talen en zijn er nog ontsmettingsmiddelen aanwezig. Verder worden liften in gebouwen alleen gebruikt als het echt noodzakelijk is en worden alle openbare ruimtes goed geventileerd. Op deze manier hoopt Italië een veilig seizoen te organiseren voor alle nationale en internationale wintersporters.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in