Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit Zwitserse skigebied opent niet vanwege extreme omstandigheden

Wintersportredacteur

We kunnen gerust spreken van een sneeuwrijk en winters begin van 2024. In het Zwitserse skigebied Glacier 3000 was de sneeuwval van de afgelopen dagen zelfs iets te veel van het goede. Met zeer lage temperaturen, sneeuwval en een wind die waaide met hoge snelheden gingen de liften niet draaien gisteren. De kabelbanen waren zelfs helemaal vastgevroren vanaf 2000 meter! Ook vanochtend is er nog niets in bedrijf in het skigebied.

Skigebied gesloten

Het weer zorgt voor problemen in skigebied Glacier 3000. De CEO van het skigebied meldt bij Blick: “We moesten het hele skigebied gisteren sluiten vanwege wind en slecht zicht. Bovendien zijn de kabelbanen boven de 2000 meter volledig bevroren”. Met temperaturen onder de -15 graden, meters verse sneeuw en een wind die waait met maximale snelheden van 129 meter per uur was het niet te doen in het Zwitserse skigebied. Ook de bergrestaurants waren de hele dag gesloten om veiligheidsredenen. De medewerkers kregen een dagje vrij.

Volgens de laatste informatie op de website van het skigebied zijn ook vandaag de deuren nog gesloten. Op de webcams zijn wat opklaringen te zien, hopelijk zetten deze door en kunnen de liften binnenkort gewoon weer in bedrijf.

Een heftig seizoen

Het hele winterseizoen 2023/2024 is het al aanpoten in het skigebied. De technici staan onder hoge druk door de vele schade aan de liften ten gevolge van de ijsvorming. Sinds half oktober is het al periodes bijzonder koud op hoogte. “Op deze schaal zijn we dit winterse weer niet gewend, het is erg stressvol voor het team”.

Skigebied gesloten, geld terug

Ben je in het skigebied en kun je niet winterporten door de gesloten liften? Dan kun je je in Glacier 3000 laten terugbetalen of je skipas omboeken naar een andere dag. Door de vele sneeuw zijn de omstandigheden fantastisch, dus zodra de wind gaat liggen is het weer veilig in het skigebied. Glacier 3000 is naar verwachting lang geopend dit seizoen, tot eind april.

Actuele beelden uit Glacier 3000

De rust lijkt al iets wedergekeerd in het skigebied vanochtend, toch is het nog niet veilig genoeg voor wintersporters. Actueel is het tussen de -7 en -12 graden op de pistes in Glacier 3000. Volgens de website ligt er ook al 305 centimeter sneeuw in de bergen. Morgen is het nog overwegend bewolkt, daarna komt de zon volledig tevoorschijn. Het blijft erg koud, maar met het zonnetje ligt de gevoelstemperatuur iets hoger.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in