Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Dit ga je het meest aan het winterseizoen missen als het zomer wordt

Wintersportredacteur

Over een week is het Pasen. Na dat weekend sluiten de meeste skigebieden helaas hun deuren en voor je het weet staat ook de zomer weer voor de deur. Hartstikke leuk, maar dat betekent wel dat je voorlopig nog maanden moeten wachten voor je eindelijk weer op wintersport kunt gaan. De 7 dingen in dit artikel ga je dan het meest missen.

1. Besneeuwde bergen

Besneeuwde bergen hebben iets magisch. Helaas smelt de zon alles binnen no-time weg. Witte pistes maken plaats voor groene weilanden en je ziet geen skiërs meer, maar mountainbikers en wandelaars. Laat de zomer maar snel voorbij gaan!

 

2. Onbeperkt schnitzels eten

Natuurlijk kun je in de zomer ook onbeperkt schnitzels met patat eten. Helaas is dat wat minder goed voor je bikini body. Op wintersport sport je het er wel weer af. Als je de hele dag in de zon ligt, lukt dit helaas niet.

3. De gezelligheid

Barbecue avonden met vrienden of familie zijn best leuk, maar niks kan tippen aan de gezelligheid van een wintersportvakantie. Samen ontbijten, samen uren spelletjes spelen, samen skiën, samen après-skiën en samen uiteten.

4. Drinken zonder kater

Op wintersport heb je meestal geen kater. Oké, tenzij je keihard gaat en zuipt tot diep in de nacht, maar anders echt niet. En heb je die toch wel? Dan bestel je gewoon een XXXL schnitzel en een XXL glas Skiwasser. Ben je er zo weer van af!

5. Après-ski middagen

Festivals zijn best leuk, maar niks kan tippen aan een middag in de après-ski. Lekker in je skikleding, met helmhaar en zo rood als een tomaat van de inspanning en rozigheid. Was het maar weer winter…

6. Sporten zonder moeten

Af en toe hardlopen of naar de sportschool is best te doen, maar al snel komt dat vervelende ‘moet-gevoel’ opzetten. Op wintersport heb je daar geen last van. Zelfs vroeg je nest uit is dan geen probleem.

7. Skiën op echte sneeuw

Natuurlijk kun je in de zomer ook gaan skiën. Zo’n skihal is best wel leuk voor een uurtje, maar daarna begint de claustrofobie. Het lijkt net of je in een grote vriezer bent beland. Snel naar buiten en hopen dat de dagen tot je volgende wintersport extra snel voorbij gaan!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in