Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze winter vanuit Salzburg gratis met het OV naar skigebieden

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In verband met de grootschalige werkzaamheden aan de Tauernautobahn (A10) in Oostenrijk is er in enkele skigebieden een bijzondere actie. Koop je dit jaar een skipas voor een van de deelnemende skigebieden, dan kun je vanuit Salzburg helemaal gratis reizen met de trein en bus. Op deze manier hopen de skigebieden in het Salzburgerland de drukte op de Tauernautobahn te verlichten. Daarnaast is dit ook een goede stap in de richting van milieuvriendelijker wintersporten.

Werkzaamheden Tauernautobahn (A10)

Sinds 12 september worden vijf tunnels op het traject tussen Golling (Tennengau) en Werfen (Pongau) gerenoveerd en hiervoor is één van de twee rijbanen afgesloten. Bij normaal woon-werkverkeer verwacht de ASFINAG nu al een vertraging van zo’n 35 minuten op de Tauernautobahn door de herontwikkeling. Tijdens het winterseizoen en de piekmomenten loopt deze vertraging alleen maar verder op.

››› Alles over de tunnelrenovatie tussen Golling en Werfen van de ASFINAG, hier vind je ook een geschatte tijd die je erover doet om de route af te leggen!

Gratis met het OV

Heb jij al eens een wintersport met de trein overwogen? Als je deze winter reist vanuit Salzburg naar een van de skigebieden gelegen bij de Tauernautobahn, dan is dat zeker het overwegen waard. Er worden urenlange files voorspeld en de trein of busreis kost je dus helemaal niets in de deelstaat Salzburg, als je naar een van de skigebieden wilt. Deze actie geldt voor wintersporters die online een skipas kopen bij de Bergbahnen. Zo heb je bijvoorbeeld een ideale verbinding als je vanuit Nederland naar Salzburg vliegt. Daarnaast kun je ook de hele reis met de trein afleggen, het laatste stuk is dan extra voordelig.

Dit zijn de deelnemende skigebieden:

Treinaanbod uitgebreid

Ook is het treinnetwerk voor de wintersporters in het hoogseizoen vergroot. Tussen 30 december en 11 maart rijdt er in de weekenden een extra skitrein van Straßwalchen via Salzburg naar Bad Gastein. Daarnaast rijden er meer pendelbussen van de treinstations naar de skigebieden. Op een drukke dag in het hoogseizoen ontvangt het skigebied Snow Space Salzburg zo’n 10.000 gasten. Als minimaal 5-10% hiervan met het OV komt, dan is het doel volgens de kabelbaanvoorzitter al bereikt!

Meer info over treinreizen

Wintersport met de trein
Met de trein naar Oostenrijk
Alle voordelen op een rijtje
Aanbieder en prijzen vergelijken
Skigebieden in de buurt van een treinstation in Oostenrijk

Lees ook: Andere alternatieven om de A10 te omzeilen dit hoogseizoen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in