Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Großglockner Hochalpenstraße weer (grotendeels) geopend

Wintersportredacteur

Sinds afgelopen weekend is de Großglockner Hochalpenstraße weer (grotendeels) sneeuwvrij. Hoewel er de afgelopen weken nog flink wat sneeuw is gevallen, is de weg nu weer toegankelijk gemaakt voor auto’s en bussen. Wil je actuele beelden zien en alle info over de huidige omstandigheden op de bergpas? Scroll dan verder!

Großglockner Hochalpenstraße geopend

Door de sneeuwval is het geen optie om de Großglockner Hochalpenstraße sneeuwvrij te houden in de wintermaanden, dus sluit de bergpas. Aan het eind van de winter begint het sneeuwruimen en inmiddels is de weg voor een groot gedeelte weer schoon en dus klaar voor het zomerseizoen. Sinds zaterdag is de alpenweg weer geopend voor publiek. De afgelopen weken hebben werknemers met sneeuwruimers vanuit Salzburg en Karinthië hard gewerkt om de Großglockner Hochalpenstraße schoon te krijgen.

De wegen naar Kaiser-Franz-Josefs-Höhe en Edelweiß-Spitze zijn nog steeds gesloten. Ook geldt er een verplichting qua winteruitrusting.

Veel sneeuw!

Dit jaar hadden de sneeuwschuivers meer werk dan de afgelopen jaren. De afgelopen weken is er nog ontzettend veel sneeuw gevallen. Ondanks deze omstandigheden ging de grote schoonmaak voorspoedig. De jaarlijkse ‘doorbraak’ op de Hochtor (2504 meter, de staatsgrens tussen Karinthië en Salzburg) vond plaats op 26 april. Hier kwamen de twee sneeuwschuivers van beiden kanten samen.

Zo is het nu op de Großglockner Hochalpenstraße

Het was dit jaar dus een flinke klus om de bergpas te ruimen, maar nu is de alpenweg klaar voor de zomer!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in