Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied Avoriaz blijft dit jaar tot midden mei open

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Voor reguliere wintersporters is het seizoen in Avoriaz al sinds 21 april ten einde, maar vanwege de goede condities blijft het skigebied langer in bedrijf voor professionele skiërs. Tot half mei kunnen er dagelijks honderden wedstrijdskiërs/-snowboarders terecht voor de training.

Winters in Avoriaz

Op 2200 meter in het Franse Avoriaz lijkt het nog net januari. De recente sneeuwval zorgt voor een dikke deken van sneeuw op de pistes en alle faciliteiten. Er ligt volgens de laatste metingen zo’n vijf meter sneeuw op de bergen. Wat een winterse condities op dit moment! Van deze omstandigheden wordt optimaal gebruik gemaakt. De pistes en liften blijven nog geopend tot half mei voor skiclubs en verenigingen.

Dagelijks 300 wintersporters

Elke dag komen er professionele wintersporters naar Avoriaz om te trainen. Super g, slalom, afdaling… De pistes zijn klaargemaakt voor de wedstrijddisciplines. Zo’n 300 wedstrijdskiërs staan dagelijks op de pistes van Avoriaz. Daarbij gaat het zowel om jonge als meer ervaren wintersporters. Nu de omstandigheden zo fijn zijn, wordt daar nu volop gebruik van gemaakt.

Zo is het nu in Avoriaz

Benieuwd hoeveel sneeuw er nog in Avoriaz ligt? We hebben de webcams er even bij gepakt!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in