Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Stroomuitval legt skigebied Adelboden plat, 600 wintersporters geëvacueerd

Wintersportredacteur

Dit weekend kon je skiën in een deel van het skigebied Adelboden in Zwitserland. De Engstligenalp blijft nog geopend tot 5 mei. Afgelopen zaterdag waren er echter problemen in de regio. Vanwege stroomuitval moesten zo’n 600 wintersporters geëvacueerd worden. Helikopters vlogen af en aan.

Stroomuitval in Adelboden

Afgelopen zaterdag was een prachtige dag in veel skigebieden. Na de vele sneeuwval van de afgelopen dagen scheen eindelijk de zon. In de enkele nog geopende gebieden trokken meerdere wintersporters er nog een keer op uit. Een van de skigebieden waar je nog kunt skiën is Adelboden, de pistes op de Engstligenalp blijven open tot 5 mei. Helaas verliep de skidag anders dan verwacht. Vanaf 10.45 uur speelden er problemen op in het skigebied, aangezien een groot deel van de regio Berner Oberland te maken kreeg met stroomuitval. Ongeveer 16.000 huishoudens zaten zonder stroom en ook het skigebied werd getroffen. De reden voor deze problemen is nog niet duidelijk.

Urenlang problemen

De hele middag heeft men hard gewerkt in de regio om de stroomuitval te verhelpen. Verschillende beschadigde stations zijn aangepakt en gerepareerd. Ongeveer driekwart van de getroffen faciliteiten kon binnen twee uur weer worden opgestart. De problemen in het skigebied Adelboden waren echter lastiger. Pas later in de middag is het stroomnet hier weer hersteld.

600 wintersporters geëvacueerd

In het skigebied werden helikopters ingezet om de wintersporters te vervoeren. Zo’n 600 wintersporters maakten gebruik van de gratis vluchten die werden aangeboden naar het dal. Drie helikopterbedrijven kwamen in actie om de wintersporters te helpen in Adelboden. Ook zaten er wat wintersporters vast in de gondels. Om hen te evacueren is de noodmotor aangezet en zo kwamen de gondels weer terug naar de stations. Tot 17.00 uur waren er verschillende acties aan de gang in het skigebied om de problemen van de stroomuitval te verhelpen.

Bekijk hier meer beelden uit het skigebied op zaterdag ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in