Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Venetbahn gered: komende 20 jaar nog gegarandeerd in bedrijf

© Venet Bergbahnen / Chris Walch

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Alle onzekerheid rondom de Venetbahn in Zams is uit de wereld. Vanaf 1 mei is er een nieuwe aandeelhouder die de toekomst van de lift gegarandeerd. Dit betekent financiële verlichting voor de gemeentes Zams en Landeck.

Nieuwe aandeelhouders

Gisteren werden de laatste beslissingen genomen omtrent deze grote verandering voor de Venetbahn. De Pletzer Group heeft straks een meerderheidsaandeel van 80%. Het Tiroolse bedrijf garandeert de voortzetting van de zomer- en winteractiviteiten voor de komende 20 jaar. Er is veel opluchting in de regio door deze ontwikkeling. Het economische risico ligt in de toekomst volledig bij de nieuwe aandeelhouders.

Venetbahn gered

De kosten voor het exploiteren en onderhouden van de Venetbahn werden steeds meer een last voor de gemeenschap en dit zorgde voor veel problemen. Maar, dat is dus nu over! Vanaf 30 april wordt de hele balans op nul gezet en begint het gebied opnieuw. De vorige eigenaren moeten nog wel de schuld terugbetalen. Er worden verschillende bedragen in de miljoenen genoemd in de Tiroler Tageszeitung.

Lees ook: er zijn al jaren problemen bij de Venetbahn

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in