Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze 5 afdalingen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn moet je gedaan hebben

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wintersport is dé vakantie waar je met de kou en zon in je gezicht even je hoofd leegmaakt. Bochtjes maken of immer gerade aus naar beneden, in het grote skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn in Oostenrijk is voor ieder wat wils. Om te zorgen dat jij niets mist tijdens je verblijf in het uitgestrekte Skicircus, hebben we de 5 meest bijzondere afdalingen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn op een rijtje gezet.

1. Jausernabfahrt in Saalbach/Vorderglemm

De eerste van de 5 meest bijzondere afdalingen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is de Jausernabfahrt. Deze blauwe piste ligt aan de rand van Saalbach en loopt helemaal naar Vorderglemm. De afdaling is maar liefst zeven kilometer lang. Zelfs zo lang dat je soms het idee hebt door niemandsland te skiën en even alleen op de wereld bent. Houd er bij het nemen van deze afdaling rekening mee dat je via de Schönleitenbahn weer terug moet naar Saalbach of Hinterglemm. Nu is dat niet meer zo erg als voorheen, want de lange gondel waarin je moest staan, is inmiddels gerenoveerd. Je kuntdus lekker de benen even rust geven na deze lange afdaling!

In de schaduw zie je het onderste gedeelte van de Jausernabfahrt liggen.

2. U-Bahn in Hinterglemm

Om bovenaan de oefenpistes bij het centrum van Hinterglemm te komen, neem je de U-Bahn. Een korte lift met heel veel skiplezier! Je kunt via twee kanten afdalen. Bij de samenkomst van deze twee pistes, wacht op het laatste stukje een funpark of een slalom waar je jouw talent op film kunt laten vastleggen. Als je niet genoeg kunt krijgen van deze afdaling kun je je geluk niet op.

3. Asitz Mittelstation in Leogang

De afdaling bij het Asitz Mittelstation wordt onder de locals ook wel de ‘Autobahn’ genoemd. Niet omdat het net zo hard gaat als op de Duitse Autobahn, maar omdat de piste zo breed is. Je kunt dus goed het carven oefenen en de ski’s laten glijden.

Heerlijk brede pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

4. De WM Afdaling in Hinterglemm

Bovenaan de Zwölferkogelbahn vind je de WM-strecke. Hier werden in 1991 de Wereldkampioenschappen gehouden op vijf verschillende onderdelen. Destijds werd de piste “Schneekristal’ genoemd en werden er op het hoogteverschil van 920 meter snelheden tussen de 120 en 140 kilometer per uur behaald. Nu vinden hier soms nog World Cup wedstrijden plaats en organiseert Saalbach hier de WK Alpineskiën in 2025.

5. Kohlmaisabfahrt in Saalbach

In dit lijstje van 5 bijzondere afdalingen in Skicircus, mag de afdaling bij de Kohlmaiskopf niet ontbreken. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het hele dal van Saalbach. Met mooi weer zorgt dat gegarandeerd voor mooie plaatjes. Na wat selfies, glijd je rustig of snel over de rode piste naar beneden.

Tips voor je wintersport in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een populaire wintersportbestemming en dat is natuurlijk niet zonder reden. In het gevarieerde gebied kan iedereen zich vermaken, er zijn tal van faciliteiten en mogelijkheden voor kinderen en de dorpen zorgen voor een gezellige dagafsluiting. Benieuwd naar de beste tips voor je wintersport in het Skicircus? Bekijk dan onderstaande video.

Accommodatietip: Familienresort Ellmauhof

Familienresort Ellmauhof is een 4-sterren superior hotel in Hinterglemm, met een rustige ligging aan een van de pistes van het Skicircus en perfect voor families. Dit fijne kinderhotel biedt faciliteiten voor het hele gezin: van ruime familiekamers tot kinderopvang en een uitgebreide wellness. De familie Schwabl staat elke dag voor je klaar om het naar je zin te maken, je geniet hier van de echte Oostenrijkse gastvrijheid. Van jong tot oud: iedereen beleeft gegarandeerd een heerlijke wintersport in Familienresort Ellmauhof.

Familienresort Ellmauhof in Hinterglemm
© Familienresort Ellmauhof

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in