Nieuwsalert per mail ontvangen

Deze 5 afdalingen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn moet je gedaan hebben

© Saalbach.com / Mirja Geh

Wintersport is dé vakantie waar je met de kou en zon in je gezicht even je hoofd leeg maakt. Bochtjes maken of immer gerade aus naar beneden, in het grootste skigebied van Oostenrijk is voor ieder wat wils. Om te zorgen dat jij niets mist tijdens je verblijf in het uitgestrekte Skicircus, hebben we de bijzonderste 5 afdalingen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn op een rijtje gezet.

1. Jausernabfahrt 🔵 (Saalbach/Vorderglemm)

De eerste van de bijzondere 5 afdalingen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is de Jausernabfahrt. Deze blauwe piste ligt aan de rand van Saalbach en loopt helemaal naar Vorderglemm. De afdaling is maar liefst 7 kilometer en dus lekker lang. Zelfs zo lang dat je soms het idee hebt door niemandsland te skiën en even alleen op de wereld bent. Houd er bij het nemen van deze afdaling rekening mee dat je via de Schönleitenbahn weer terug moet naar Saalbach of Hinterglemm. Nu is dat niet meer zo erg als voorheen want de lange gondel waarin je moest staan, is vorig jaar gerenoveerd. Je kan dus lekker de benen even rust geven na deze lange afdaling!

In de schaduw zie je het onderste gedeelte van de Jausernabfahrt liggen.

2. U-Bahn by night 🔵 (Hinterglemm)

Om bovenaan de oefenpistes bij het centrum van Hinterglemm te komen, neem je de U-Bahn. Een korte lift maar met heel veel skiplezier! Je kunt via twee kanten afdalen. Bij de samenkomst van deze twee pistes, wacht op het laatste stukje een funpark of een slalom waar je jouw talent op film kunt laten vastleggen.

Als je er geen genoeg van kunt krijgen ‘s middags, kun je op deze afdaling je geluk niet op. ‘s Avonds wordt de piste namelijk verlicht zodat je ook in de avonduren alles uit je wintersport kunt halen!

3. Asitz Mittelstation 🔵 (Leogang)

Het Asitz Mittelstation wordt onder de locals ook wel de ‘Autobahn’ genoemd. Niet omdat het erg hard gaat zoals op de Duitse Autobahn, maar omdat de piste zo breed is. Je kunt dus goed het carven oefenen en de ski’s laten glijden.

4. WM Afdaling 🔴 (Hinterglemm)

Bovenaan de Zwölferkogelbahn vind je de WM-strecke. Hier werden in 1991 de Wereldkampioenschappen gehouden op vijf verschillende onderdelen. Destijds werd de piste “Schneekristal’ genoemd en werden er op het hoogteverschil van 920 meter snelheden tussen de 120 en 140 kilometer per uur behaald. Onlangs werd hier ook nog een World Cup wedstrijd georganiseerd.

Om je de echte Lindsey Vonn te voelen, kun je deze piste tijdens je wintersport in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn proberen.

Uitzicht op de WM-afdaling in Hinterglemm (© Saalbach.com / Mirja Geh)

5. Kohlmaisabfahrt 🔴 (Saalbach)

Van de bijzondere 5 afdalingen in Skicircus, is de afdaling bij de Kohlmaiskopf niet over te slaan. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het hele dal van Saalbach. Met mooi weer staat dat gegarandeerd voor mooie plaatjes. Na wat selfies, glijd je rustig of snel over de rode piste naar beneden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in