Nieuwsalert per mail ontvangen

Deelstaat Steiermark bereidt zich voor op WK skien 2013

De winter is weer in aantocht dus de onrust in de wintersportdorpen neemt weer toe. Alles wordt weer gereed gemaakt voor winterseizoen 2010-2011. Met het oog op het WK skien investeert de Oostenrijkse deelstaat Steiermark in nieuwe skiliften, sneeuwkanonnen en in nieuwe skipistes. Hier een overzicht van de gebieden waar geinvesteerd gaat worden
De komende maanden wordt er in Schladming/Steiermark voor € 26 mln uitgegeven aan een nieuw dalstation “Planet Planai”, een 8 persoons stoeltjeslift waardoor er een verbinding ontstaat met Hauser Kaibling. Dit dalstation komen hotelkamers, skischolen, skiverhuur winkels en skipasverkoop. Kortom: een verzamelpunt voor alles wat je nodig hebt tijdens je wintersport.

Tauplitzalm staat bekend om het feit dat daar de eerste skilift stond van Steiermark. Het skigebied is de laatste tijd qua populairiteit afgenome en daarom investeren zij flink in nieuwe skiliften, pistes en restaurants. Er wordt een 8 persoons stoeltjeslift aangelegd met een lengte van 2,5 km. Deze zorgen voor een vervoerscapiciteit van 2400 personen per uur. De wachttijden zullen dus meevallen….

Hauser Kaibling
Voor de sneeuwzekerheid investeren ze in dit gebied in sneeuwkanonnen. Daarnaast wordt er een servicecentrum op de berg gemaakt.

Ski Reiteralm
Hier wordt een nieuwe 8 persoons stoeltjeslift gebouwd. Uiteraard worden de stoeltjes voorzien van stoelverwarming. Koude billen in deze tijd is ‘not done’.

Reisneralm
Hier worden extra pistes gemaakt, extra sneeuwkanonnen geplaatst en een 6 persoonslift aangelegd.

Kreischberg
Sneeuwzekerheid is het belangrijkste onderwerp in dit gebied, vandaar dat zij investeren in nieuwe sneeuwkanonnen.

Kortom:
Steiermark is druk bezig met de voorbereiding op het WK skien 2013. Op deze manier kunnen zij de aantrek van nieuwe wintersporters stimuleren wat de populairiteit weer terug gaat brengen. Vernieuwing had de deelstaat zeker nodig…..

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in