Nieuwsalert per mail ontvangen

De zomer voorbij!

Het einde van de zomervakantie….. blijft toch ieder jaar een mijlpaal. Kinderen weer naar school, zomervakantie voorbij, einde van de zomer. Als ik daaraan denk hoor ik plotseling de brievenbus. Het is een brochure van Bizztravel met allerlei aantrekkelijke aanbiedingen voor het aankomend seizoen.

Gelukkig heb ik mijn wintersport alweer geboekt en bespaar ik mijzelf weer een jaar zoeken naar wintersportbestemmingen. Een heerlijk gebied en hotel in het Zillertal heeft ons overtuigd om er voor het tweede jaar achtereenvolgend heen te gaan.

Een hele zoektocht
De andere jaren was het boeken van de wintersport altijd een hele zoektocht met enerzijds ontzettend veel voorpret, anderzijds veel onduidelijkheid en onzekerheid. Waar kom je terecht? Hoe zijn de voorzieningen voor kinderen? Hoe werkt de skischool en hoe zit het met kinderopvang? Mijn vrouw en ik konden altijd urenlang zoeken naar het perfecte plekje in de Alpen.

chickies en binkies

Rechtstreeks of via een reisorganisatie?
Het ene jaar kwamen we uit op een wintersportreis via een touroperator, het andere jaar boekten we onze wintersport rechtstreeks bij het betreffende hotel. Welke optie is nou beter, goedkoper, handiger of sneller? Ik kan er nog steeds geen duidelijk antwoord op geven. Hoe ervaren jullie dat?

Bij het rechtstreeks boeken van een hotelkamer of appartement kan je veelal direct communiceren en vragen stellen aan de eigenaren op locatie. Als je met kinderen op wintersport gaat heb je vaak meer specifieke vragen. Is het hotel kindvriendelijk? Wat is de afstand naar de skischool? Kan er een extra kinderbed op de kamer worden geplaatst? Jullie herkennen dit soort vragen ongetwijfeld.

Vrouwen boeken vakantie

Prijsvoordeel
Je verwacht het niet direct, maar boeken via een reisorganisatie levert soms een prijsvoordeel op. De reisorganisaties kunnen groot inkopen en bieden bepaalde accommodaties soms voordeliger aan dan het hotel of appartement zelf aan kan bieden. Je begrijpt er soms helemaal niks van.

Bestaat last minute nog?
Wanneer boeken we onze wintersportvakantie eigenlijk? Bestaat de ouderwetse last-minute eigenlijk nog wel? Als je met kinderen op wintersport gaat heb je vaak afwijkende hotelkamers nodig waarin meer dan twee bedden in staan en dan is last-minute vaak niet handig.

Een aantal jaren geleden begonnen wij pas in december met zoeken voor de voorjaarsvakantie. Veel te laat! Overal online gezocht, reisbureau ingeschakeld, maar helemaal geen passende reizen voor een gezin met drie kids. Uiteindelijk moesten we de hoofdprijs betalen voor een overigens fantastische plek in Sölden. Dat moet volgend jaar anders zeiden we tegen elkaar. Heb je specifiek wensen, ga dan op tijd op zoek naar je wintersport vakantie!

Heb jij ook tips voor het boeken van de juiste wintersport bestemming? Laat het ons weten!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in