Nieuwsalert per mail ontvangen

De winterkriebels beginnen te komen

Wintersportredacteur

De maand november is weer van start gegaan en dat betekent dat de wintersportliefhebbers de weersomstandigheden in de Alpen weer nauwlettend in de gaten houden. De eerste sneeuwval heeft de hogergelegen gebieden alweer bereikt en over een paar weken gaan ‘hopelijk’ de meeste skigebieden weer open. Toch merk je op het internet dat deze maand bij veel wintersporters altijd spannend is. “Wat gaat de temperatuur doen in de Alpen?”, “Gaan we een goede seizoensstart tegemoet?” en “Kunnen we begin december al op de latten staan?”. Herkenbaar? Voor ons wel, want de winterkriebels beginnen weer te komen!

We hebben afgelopen winterseizoen natuurlijk een geweldig seizoen gehad. Vanaf begin december lag er genoeg sneeuw in de skigebieden, waardoor het vertrouwen op dit moment bij de gemiddelde wintersporter erg hoog is. We hopen dan ook dat de komende tijd de temperatuur flink omlaag gaat zodat de ondergrond lekker koud wordt en de neerslag die gaat vallen ook in witte vorm naar beneden kan vallen.

Voelt nu nog als lente

Uiteraard zijn we allemaal positief gestemd vanwege de goede omstandigheden van vorig winterseizoen, alleen is er nu van de winter nog vrij weinig te merken in Oostenrijk. Net zoals in Nederland ligt de temperatuur nog veel te hoog en voelt het aan alsof het lente is. Niet ideaal, want de komende weken moet het gaan gebeuren. De ondergrond moet koud genoeg gaan worden zodat aan het einde van de maand de sneeuwval direct als een stabiele ondergrond blijft liggen. Ondanks dat het nu nog te warm is, zie je in de verte de sneeuwgrens langzaam naar beneden komen. Een goed teken voor deze tijd van het jaar, want het is op de bergtoppen dus al koud genoeg om de sneeuw daar vast te houden. Zie onderstaande foto vanuit de Zillertal Arena.

Komt wel goed

Vanuit Nederland bekijken we de weersomstandigheden in de Alpen en zien we ook dat de temperatuur nog veel te hoog is. Toch lijken de Oostenrijkers zich totaal geen zorgen te maken. “Het komt wel goed” hoor je regelmatig in de lokale bars en restaurants. Ook de lokale bewoners hebben veel vertrouwen dat het deze winter weer helemaal goed gaat komen. Het is wel vaker gebeurd dat de temperatuur halverwege november nog veel te hoog is. Het gaat uiteindelijk om die laatste paar dagen van deze maand, die gaan beslissend worden.

Heb jij er al zin in?

Uiteraard zijn wij benieuwd of jullie al klaar zijn voor het winterseizoen? Wij kunnen niet wachten om in december weer die kant op te gaan. Een seizoen plezier in de sneeuw maken, genieten van de heerlijke restaurants aan de pistes en uiteraard de enorme adrenalinekick krijgen als je weer met hoge snelheid van de pistes afraast. Bij de onderstaande foto’s ga je zeker weten weer helemaal in de winterstemming komen en krijg je gegarandeerd de winterkriebels.

Wintersport al geboekt?

Heb jij je wintersport al geboekt? Je kunt nu nog profiteren van de vroegboekkortingen. Hieronder even een linkje naar Summit Travel, waar je nog wat toffe aanbiedingen vindt.

Tijdelijke aanbiedingen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in