Nieuwsalert per mail ontvangen

De winter komt weer langzaam in het zicht

De zomervakantie is nog aan de gang, maar veel mensen beginnen al weer langzaam uit te kijken naar de wintersportvakantie. Op het internet verschijnen alweer de eerste reclamecampagnes met wintersport vroegboekkortingen en veel Nederlanders zijn alweer terug van uit het buitenland, waardoor er weer uitgekeken wordt naar de eerst volgende vakantie: de wintersportweek.

In Nederland kan er tot nu toe nog niet gesproken worden over een goede zomer. Het KNMI heeft zelfs laten weten dat het aantal mooie dagen ver achter blijft en dat er slechts 7 echt mooie dagen zijn geweest afgelopen maanden. Mede door deze weersomstandigheden kijken we liever deze zomer voorbij en hopen we op een geweldige winter met veel sneeuwval.

De Alpen hebben deze zomer ook nog weinig echt lange warme periodes gehad waarbij de temperatuur boven de 30 graden uit steeg. In vergelijking met vorig jaar een enorm verschil, want toen hadden de gletsjers het erg zwaar vanwege de lang aanhoudende warme weersomstandigheden. Dit jaar hebben de gletschers zelfs een flinke verse laag sneeuw mogen ontvangen in de zomer. Het bericht die wij hierover schreven werd dan ook vol verbazing gelezen door onze Nederlandse volgers. Bekijk hier de heerlijke winterse beelden die wij vanuit Oostenrijk met jullie deelden.

Uiteraard kunnen we niet wachten op het moment dat de winterse beelden zoals onderstaand dagelijks langskomen op het internet.

sneeuw

Als je op zoek bent naar de nieuwste kledingtrends en je wilt ruime keuze hebben qua kleding en materialen, dan moet je binnenkort je slag slaan. De outdoor webwinkels hebben nu de sale periode gestart waarbij de laatste zomerkleding voor leuke prijzen de deur uit gaan om zodoende de wintervoorraad snel weer op te kunnen hangen. Heerlijke signalen waar wij als wintersportliefhebber heel blij van worden. Zie bijvoorbeeld de reclame van Duijvestein op Facebook:

Screen Shot 2016-08-20 at 11.17.11

Toch heeft het nog weinig zin als er in deze tijd van het jaar veel sneeuw valt. Uiteraard krijgen we hierdoor wel weer de welbekende wintersportkriebels, maar het meest ideale is als Koning Winter eind september / begin oktober van zich laat horen. Dan mag het flink gaan sneeuwen, zodat de start van het World Cup seizoen op de Rettenbach Gletscher een groot succes wordt en er een goede basis sneeuwlaag wordt gecreëerd waar we het hele winterseizoen van kunnen profiteren. Uiteraard houden wij jullie hiervan op de hoogte! Let it snow!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in