Nieuwsalert per mail ontvangen

De leukste winteravonden beleef je in Zell am See-Kaprun

Foto: Skilerareninformatie.nl

Als we ons het Oostenrijkse Zell am See – Kaprun inbeelden zien we gezellige dorpen en mooie pistes. Een fantastische plek om je wintersportvakantie door te brengen en dat doen de Nederlandse wintersporters dan ook massaal. Naast de prachtige wintersport faciliteiten organiseren de skigebieden dit jaar spectaculaire evenementen. 

In Zell am See – Kaprun, gelegen in het mooie Salzburgerland, ligt skigebied Europa Sportregion. Dit gebied bestaat uit drie skigebieden en kent een maximale hoogte van 3000 meter op de Kitzsteinhorn Gletsjer. Het skigebied telt 138 kilometer aan piste voor beginners, gevorderden en ver gevorderden. De dorpen Zell am See en Kaprun stralen beiden een gezellige wintersportsfeer uit. Het centrum van Zell am See doet bijvoorbeeld ambachtelijk aan en kenmerkt zich door de gezellige sfeer en verschillende terrassen, verspreid over het centrum. Enkele terrasjes kijken zelfs uit op de Zellersee, wat een prachtig uitzicht biedt. Naast al dit moois, is er komend seizoen in de avond ook voldoende te beleven. Vanaf maart showen de Kapruner Snownight Artists hun talenten elke maandagavond vanaf 20.00 uur op de Lechnerberg piste. Je ziet veel jumps en stunts voorbijkomen in combinatie met Dj’s, muziek en vuurwerk. Het hoogtepunt van de Snownight is het optreden van de freestyle motorcrossers. De acts zijn fenomenaal, de toegang is vrij en dus zeker een aanrader.

Kaprun Zell am See

Foto: Skilerareninformatie.nl

 

Daarnaast staat de week van 8 tot 13 februari totaal in het teken van de ‘luchtballon’. Gekleurde luchtballonnen toveren de gehele regio om in een kleurenzee. Zelf kun je deze week ook een ballonvaart maken. Afhankelijk van de weersomstandigheden, zullen deze week elke dag vaarten worden aangeboden. Een van de hoogtepunten is de show waarbij ervaren ballonvaarders verschillende uitdagingen aangaan. Erg leuk om naar te kijken! De ‘luchtballon-nacht’ wordt op 9 februari 2015 in Kaprun gevierd en op 11 februari 2015 in Zell am See. Beide dorpen hebben op deze avonden leuke programma’s in petto. Ook dit evenement heeft een vrije toegang en is zeker een aanrader als je in de buurt bent!

Op maandag 9 februari 2015 is de Snownight geannuleerd in verband met de Ballonnennacht in Kaprun.

Wil jij jouw wintersportvakantie doorbrengen in Zell am See of Kaprun? Op Arke vind je jouw perfecte accommodatie.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in