Nieuwsalert per mail ontvangen

De Krokusvakantie komt wel erg dichtbij

Nog een paar nachten slapen en dan gaat de grote horde Nederlanders weer richting de wit gekleurde bergtoppen. Voor de meeste Nederlanders is de laatste werkweek aangebroken en kan deze week maar niet snel genoeg voorbij gaan. De gedachten dat je tijdens de Krokusvakantie heerlijk op de latten staat en kunt genieten van een welverdiende vakantie laten de dagen deze week iets trager doen verlopen dan normaal. Het leek er even op dat Koning Winter ons in de steek zou laten, maar de recente beelden en nieuwsberichten vanuit de Alpen geven de wintersporters hoop. 

De grote uitverkoop bij skiwinkels is momenteel nog in volle gang. Kortingen die oplopen tot 50% moeten de consument toch nog verleiden om een nieuwe skibroek of winterjas te laten kopen. Mooi om te zien dat wij als Nederlanders dan ook massaal de winkels afstruinen naar de winkel die de desbetreffende jas of broek het goedkoopste aanbiedt.

Foto Wintersportweerman.nl

Foto Wintersportweerman.nl

Die laatste wintersportaankopen kunnen bijna zonder jas gedaan worden, want in Nederland lijkt de Lente wel te zijn aangebroken. Zachte omstandigheden met temperaturen die tegen de 8 a 9 graden aanhikken zorgen er voor dat planten en bomen het gevoel hebben dat de winter al voorbij is. In Nederland wordt er dan ook geen extreme winter meer verwacht, maar dit betekent niet dat de Alpen hetzelfde ondergaan. Hajo, van Wintersportweerman.nl, laat dan ook foto’s zien van witte sneeuwvlaktes en besneeuwde dalen. Dit is zeker positief nieuws voor de lager gelegen skigebieden, want die hebben dit seizoen meer geld verloren dan geld verdiend. Hoe de weersomstandigheden volgende week zullen zijn is nog te onzeker. Wanneer Hajo hier meer duidelijkheid over heeft zullen wij dit via de website laten weten.

De ANWB verwacht aankomend weekend enorme drukte op de Nederlandse en Duitse snelwegen. Overzicht van belangrijkste knelpunten vind je hier. Heb je geen schoolgaande kinderen, dan raad ik je aan om op donderdagavond te vertrekken of op vrijdagochtend. Ook dan zal er drukte zijn op de snelwegen, maar de grootste drukte kun je op die manier ontlopen.

Als laatste wil ik je waarschuwen dat in Duitsland het verplicht is om winterbanden onder je auto te hebben. Ga nog even voor de laatste check langs de garage om alles te laten controleren. Op die manier kom je niet voor onverwachtse dingen te staan en kan je vakantie zonder enige stress beginnen.

Nog een paar dagen genieten van het lenteweer in Nederland en dan heerlijk naar de besneeuwde Alpen.

Let it snow!

 

 

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in