Nieuwsalert per mail ontvangen

De functie van de mascotte bij een skischool

Als de kinderen het naar hun zin hebben op wintersportvakantie dan is de vakantie voor de ouders ook geslaagd. Zo probeert ieder skigebied de interesse van de kinderen op een andere manier te wekken. Skischolen hebben hier zo hun eigen manier voor. Zo worden er grote kinderweides aangelegd waar de kinderen in de draaimolen kunnen, er zijn verschillende soorten glijbanen aanwezig, er worden kinderlijke liedjes afgespeeld en alles is versierd met ballonnen. Allemaal manieren om de kinderen een complete wintersport beleving te geven. De grootste eye-catcher is de mascotte van de skischool, welke zich meestal voordoet in een diersoort. 

De mascotte van een skischool is meestal groot afgebeeld op de hesjes van de kinderen, op de skihelmen van de skischool, op de oefenweides en bij de verzamelpunten. Sommige kinderen kunnen niet stoppen met knuffelen van de mascotte, andere kinderen zijn juist bang voor hem. De mascotte vormt zich meestal in een beer, clown, pinguin, hond, tijger of olifant.

Een skischool heeft wekelijks een indeling met activiteiten waar kinderen en ouders aan deel kunnen nemen. Zo is er op zondag (aankomstdag) vaak een skishow waar alle leraren aan deelnemen. Hierbij heeft de mascotte vaak de taak om de kinderen te vermaken met danspasjes en in vele gevallen gaat de mascotte zelf ook nog van de piste af met ski’s.

Daarnaast hebben de kinderen midden in de week wedstrijd skien waarbij er prijzen gewonnen kunnen worden. De mascotte staat vaak onder aan het parcour de kinderen op te wachten om een ‘high five’ te geven als zij de eindstreep hebben behaald. Bij de prijsuitreiking rijkt de mascotte vaak de prijzen uit.

Voor een skischool heeft een mascotte de volgende functies:

  • Herkenbaarheid voor de kinderen
  • Idenditeit van de skischool
  • Entertainment
  • Marketing instrument
  • Fungeert als herkenningspunt van verzamelplaats

De grotere skischolen die meer geld tot hun beschikking hebben, nemen een full-time mascotte in dienst. Zo heeft Snow en Fun in Saalbach Hinterglemm een clown in vaste dienst die dagelijks de kinderen vermaakt. Bij veel skischolen vervullen alle skileraren een keer de rol van mascotte. Hierbij trekken zij het mascottepak aan en dansen vrolijk om de kinderen te vermaken.

Voor de kinderen is de mascotte een kindervriend en voor de skischool het grootste marketinginstrument.

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in