Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De 5 hoogtepunten van Les Deux Alpes

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Les 2 Alpes is één van de meest populaire Franse skigebieden voor de Nederlandse wintersporters. Met de grootste gletsjer van Europa is het skigebied één van de meest sneeuwzekere skigebieden waar prachtige pistes afwisselt worden met een heerlijke culinaire keuken. Wat zijn nou de vijf highlights van Les Deux Alpes en waarom moet je het skigebied een keer bezocht hebben?

Om een beter beeld te schetsen van Les 2 Alpes, omschrijven we 5 interessante spots van het skigebied.

1: Vallée Blanche: in de zon skiën

De Vallée Blanche is een spot waarbij je al vroeg in de ochtend kunt genieten van de zon en een 360 graden panorama uitzicht hebt. Dit is dan ook voor veel wintersporters het punt waar zij regelmatig even langs skiën voor een fotomoment. De Super Vénosc skilift en de Côte skilift brengen je naar het prachtige punt.

2. De grootste gletsjer van Europa

De gletsjer heeft een hoogte van 3.600 meter. Het is dan ook even wennen om op die hoogte te skiën. Vanaf de gletsjer heb je een prachtig uitzicht op de bekende Mont Blanc, Les Aiguilles d’Arves en het Belledonne massief. Ook gedurende de zomer kun je hier genieten van de sneeuw. Je kunt vanaf de gletsjer (3.600 meter) helemaal naar het dorp skiën dat gelegen ligt op 1.300 meter. Een geweldige ervaring waarbij je geen gebruik hoeft te maken van een skilift.

3: La Fée: prachtig lang uitgerekte vlaktes

Wil je even genieten van rust en een piste die niet zo stijl is? Ga dan naar La Fée, blauwe piste. Het uitzicht en de rust zorgen er voor dat je de piste wel 4 a 5 keer op een dag wil proberen. Het is dan ook zeker aan te raden om hier even langs te gaan als je in het skigebied bent.

4: Snowpark

In Les 2 Alpes we just wanna have fun! Dat is helemaal duidelijk in de snowparken van Les 2 Alpes. The Easy Park is voor de beginnende freestyler, de Boardercross is geschikt voor families met kinderen, de Slopestyle en de grote kickers zijn voor de gevorderde funpark bezoekers en Park Avenue is zeer geschikt om the ‘jibben’. Het Snowpark staat bij veel freestyler als dé hotspot van Frankrijk. Ook omdat het park in de zomer te gebruiken is. Ideaal om het hele seizoen te kunenn trainen toch?

5: Panobar

Vanaf 15.30 uur is de Panobar geopend. In de namiddag begint de apres-ski langzaam op te komen en gaat door tot de pistes gesloten worden. DJ’s zorgen voor een heerlijke sfeer en dit in combinatie met het prachtige uitzicht zorgen voor een mooie ervaring.

Het is zeker aan te raden eens Les 2 Alpes te bezoeken. De enorme hoogte en de afwisselende pistes zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in