Nieuwsalert per mail ontvangen

Culinaire wintersportvakantie in Ischgl

Wintersportredacteur

Een wintersportvakantie kan in het teken staan van veel meer dan alleen skiën. Je kunt een weekje in de sneeuw eenvoudig een andere invulling geven dan je ‘normaal’ gewend bent. Zo ook in Ischgl, waar je naast de uitstekende wintersportmogelijkheden culinair kan genieten op het hoogste niveau. Ideaal toch, zo’n week wintersport én een week lang heerlijk eten? Ga je naar Ischgl, dan ga je een culinaire wintersportvakantie tegemoet. 

Toprestaurants

Ischgl staat erom bekend een luxe wintersportbestemming te zijn. Dit uit zich niet alleen in de moderne faciliteiten, de toegang tot een groot, veelzijdig skigebied en de après-skimogelijkheden. Ook op het gebied van eten laat het skigebied zien waar zij haar imago aan te danken heeft. Ervaar hier de Zwitserse precisie in een Oostenrijkse keuken. Een aantal restaurants zijn van het hoogste niveau en dragen dan ook wat sterren. Ga je naar Ischgl op wintersportvakantie, calculeer dan ook een redelijk bedrag in om een kijkje te kunnen nemen in de beste restaurants in het gebied. Laat je smaakpapillen verrassen met de culturele keuken. Proef heerlijke gerechten die gemaakt worden met producten uit de regio.

Hotel Trofana Alm wordt gezien als een van toprestaurants in Oostenrijk. Het sterrenrestaurant weet de lokale specialiteiten op een uitstekende manier te gebruiken. Dit geldt ook voor Hotel Stüva Yscla die met hun kaart ieder jaar weer de smaken van veel wintersporters weet te bekoren. Andere toprestaurants zijn Kasteel Herrenstube Schlosshotel, de Fliana Gourmet in Hotel Fliana en niet te vergeten het sushi restaurant Lucy Wang.

Traditioneel en modern Oostenrijk

Op zowel de pistes als in het dorp zelf vind je allerlei verschillende eetgelegenheden. Het ene restaurant vraagt een hogere prijs dan het andere restaurant, waardoor je ook voor een gemiddelde prijs lekker kunt eten. Kies je voor traditioneel Oostenrijk in een typisch houten berghut of ga je toch voor de modernste ontwikkelingen in de Oostenrijkse keuken? De keuze is ruim, waardoor je alle zintuigen kunt laten prikkelen in verschillende type restaurants. Proef een heerlijke lunch in een piste-restaurant en maak ’s avonds tijd vrij voor een gangen-diner in het dorp.

Een bekend restaurant op de piste is Pardorama. Met lekker weer kun je op het terras zitten en als het wat kouder is, kun je goed plaatsnemen binnen. Je hebt ook hier het gevoel alsof je buiten zit, want het grootste gedeelte van het bouwwerk bestaat uit glas. Je hebt een mooi uitzicht op de pistes, omdat Pardorama hoger staat. De naam zegt het al een beetje, je kunt hier niet alleen genieten van kwalitatief goed eten, maar ook een panoramisch uitzicht. Verder kun je voor een heerlijke kip als lunch het beste naar Alp Bella. Heb je meer trek in een lekkere pizza, ga dan naar Schwarze Wand op piste nr. 32.

© Tirol Werbung – Jarisch Manfred

Hoe ziet Silvretta Arena Ischgl – Samnaun eruit?

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun is een veelzijdig en groot skigebied bestaande uit bijna 240 pistekilometers. Je vindt er veel mogelijkheden voor beginners en een nog groter piste-aanbod voor wintersporters die al langer op de latten staan. Het grootste gedeelte van het skigebied bestaat uit rode pistes. Doordat bijna afdalingen boven de 2.000 meter liggen, kun je een lange winter genieten van de sneeuw. Silvretta Arena Ischgl – Samnaun ligt op een grote hoogte en dus voor een groot deel boven de boomgrens. Dit in combinatie met de sneeuwzekerheid zorgt ervoor dat er tevens voldoende off-pistemogelijkheden zijn. Er worden cursussen gegeven voor de mensen die dit graag willen leren of hun techniek hierin willen bevorderen. Het skigebied ligt in twee landen, namelijk Oostenrijk en Zwitserland. Ischgl ligt in het westelijke deel van Oostenrijk en Samnaun is gelegen in het oosten van Zwitserland.

Ischgl wordt ook wel het Ibiza van de Alpen genoemd en dat heeft alles te maken met de sterk aanwezige après-skicultuur. Naast grote evenementen, waaronder het Top of the Mountain Concert, zijn er een aantal gezellige berghutten die wel verstand hebben van een feestje bouwen. Op zowel de pistes als in het dorp zelf kun je tot in de late avonduren genieten van gezelligheid. Net als al het andere in Ischgl liggen ook hier de prijzen hoger dan gemiddeld. Verder tref je hier een ander publiek dan je bijvoorbeeld in Gerlos zou tegenkomen. Denk hierbij aan mensen die liever een dure fles champagne bestellen dan een aantal biertjes. Dit maakt het echter niet minder gezellig en uitbundig.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in