Nieuwsalert per mail ontvangen

Buhel G33 – Skibril met intercom systeem

Onlangs berichtten wij over twee futuristische goggles van Oakley en Smith. Om even bij het onderwerp ‘skibrillen met een extraatje’ te blijven, kijken we deze week naar de G33 Intercom van de Italiaanse fabrikant Buhel. De skibril heeft een ingebouwd intercom systeem, waardoor je de hele dag contact kan houden met je skibuddies. Ideaal voor freeriders en medewerkers van de pistedienst, maar net zo handig voor de gewone skiërs. Ook kun je de bril connecten met je smartphone of muziekspeler. 

Het belangrijkste onderdeel van de goggle is de in het frame geïntegreerde microfoon. Deze filtert het omgevingsgeluid en ontvangt jouw stemgeluid zonder een externe microfoon te gebruiken. De walkietalkie functie laat 6 mensen met een Buhel bril tegelijkertijd aan een gesprek deelnemen. Voorwaarde hiervoor is dat de brillen niet verder dan 500 meter van elkaar verwijderd zijn. In de backcountry, waar je veel met elkaar moet communiceren over de veiligheid kan de bril een uitkomst zijn. Ook met je vrienden of familie op de piste kan de bril gebruikt worden als vervanger van de traditionele walkietalkie.

Behalve de intercom functie kun je de bril ook als headset gebruiken voor je smartphone. Via Bluetooth kun je 10 uur muziek spelen of 12 uur telefoneren. De goggle kan een inkomend gesprek automatisch opnemen en biedt je de mogelijkheid om via Voice Dial een nummer te kiezen. Verder is de bril voorzien van UV-400 protectie, Anti-Fog en Anti-Kras technologieën. Het geluid van de intercom, telefoon of muziekspeler komt binnen via een oortje dat op de goggle is aangesloten.

De bril is al verkrijgbaar sinds begin dit jaar, maar heeft nog weinig Nederlandse aandacht gekregen in de skiwereld. Ook op de piste zie je de bril zelden terug, terwijl de vrij gunstig ligt vergeleken met andere goggles van dezelfde kwaliteit en zonder extra opties. De goggle is in Nederland te verkrijgen via X-Sportsworld voor €239,-.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in