Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bootcap: innovatief product voor extra isolatie van skischoenen

© bootcap

Wintersportredacteur

We hebben een nieuw innovatief product gevonden dat interessant is voor wintersporters die snel koude tenen krijgen. De bootcap is een soort kap die je over je skischoen kunt doen om je tenen extra warm te houden. Hoe dit werkt? En meer informatie over dit product? We hebben het uitgezocht!

Alternatief voor verwarmde skisokken/skischoenen

Koude tenen tijdens het skiën/snowboarden? Veel wintersporters kampen met dit probleem. Het fris hebben tijdens wintersporten kan echt vervelend zijn en je dag beïnvloeden. Dit nieuwe product is een alternatief voor verwarmde sokken. Geen batterijen, apps, accu’s of draden in je skischoen die onhandig zijn en niet lekker zitten. Met de bootcap kun je gemakkelijker je voeten warm houden tijdens de wintersport.

Bootcap: wat is het?

Deze kappen klik je aan de buitenkant van je skischoenen en zo creëer je een isolerende laag. Ze beïnvloeden je skischoen helemaal niet qua pasvorm. De bootcap is gemaakt van EVA foam die gesloten cellen bevat. Dit materiaal is enorm isolerend en zorgt ervoor dat de warmte in je skischoen niet kan ontsnappen bij je tenen. De kap heeft geen effect op de werking van de skischoen en zit niet in de weg bij bijvoorbeeld de bindingen. Dit product is zo ontworpen dat het op elke skischoen voor volwassenen past. Je maakt de bootcap vast op de skischoen via de plakkende binnenkant.

De bootcaps zijn verkrijgbaar sinds een paar maanden en kosten per set net geen € 50,-. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren: geel, zwart, blauw, licht oranje, roze of intens oranje.

Werkt het?

Het bedrijf achter dit innoverende product heeft de bootcap aan allerlei tests onderworpen. Zo zijn er bijvoorbeeld vergelijkingen gemaakt bij een skischoen met en zonder bootcap. Met thermometers aan de binnenkant van de skischoenen bij de tenen is gemeten hoe goed de warmte werd vastgehouden. De metingen zijn gedaan bij kamertemperatuur en in een vriezer met mingraden. Elke vijf minuten voor een uur lang zijn de temperaturen van the thermometers afgelezen. Het resultaat? De temperaturen aan de binnenkant van beide skischoenen zakten langzaam, maar de skischoen met bootcap bleef 8-10 graden warmer.

Ook in de bergen zijn de skischoenen met en zonder bootcap getest. Dit is gedaan weer op dezelfde manier met thermometers. Deze keer gingen de schoenen niet in de vriezer, maar werden ze in een auto in een skigebied gelaten en op de pistes getest. Ook bij deze testen bleef de skischoen met bootcap beduidend warmer.

Wij hebben het niet zelf getest, maar het lijkt ons een interessant product.

Ontstaan van de bootcap

Vele jaren geleden begon het verhaal van de bootcap toen bootfitter Mike Thorpe ging brainstormen over alternatieven voor verwarmde skisokken en skischoenen. Hij wilde een betere optie zonder batterijen en electronica. Met verschillende prototypes is Thorpe begonnen te testen. Hij merkte met de verschillende opties meteen een verschil tijdens het extra isoleren van de tenen in een skischoen. In 2018 is Thorpe naar een designer gestapt om het product verder te ontwikkelen. Na veel testen, het verbeteren van het product en onderzoek is uiteindelijk de bootcap ontstaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in