Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Bucketlist pistes in Zell am See – Kaprun: Black Mamba en Trass

Wintersportredacteur

Zell am See – Kaprun is een fijn, veelzijdig én sneeuwzeker skigebied in het Salzburgerland. Je vindt hier pistes voor alle niveaus, maar toch zijn er twee afdalingen die je als gevorderde skiër echt op je bucketlist moet zetten. De Trass op de Schmittenhöhe en de Black Mamba op de Kitzsteinhorn. Twee hele vette pistes in Zell am See – Kaprun.

Uiteraard vertellen we je er meer over in dit artikel.

Bucketlist pistes Zell am See – Kaprun

In Zell am See – Kaprun vind je ontzettend veel fijne pistes. Van brede blauwe hellingen met uitzicht op de winterse Zeller See tot funslopes voor kinderen en pittige rode en zwarte afdalingen. Kun jij goed skiën, beschik je over een goede skitechniek en kom je zonder problemen een zwarte piste af? Zet dan de Trass en Black Mamba in Zell am See – Kaprun maar op je bucketlist. Deze afdalingen wil je zeker geskied hebben als je een bezoekje aan het skigebied brengt!

Black Mamba – Kitzsteinhorn

Op zoek naar een leuke uitdaging op de Kitzsteinhorn in Kaprun? Kies dan voor de steilste afdaling op de gletsjer: de Black Mamba (piste nummer 14). Een piste die haar naam te danken heeft aan de gelijknamige en extreem giftige slang. Nou is de afdaling natuurlijk niet giftig, maar wel behoorlijk steil en smal met bochten die iets weg hebben van het lijf van de slang. De Black Mamba is 1000 meter lang en heeft een hellingspercentage van maximaal 63%. Tijdens het skiën overbrug je 290 hoogtemeters. Om de piste te bereiken, ski je vanaf het bergstation van de Kristallbahn eerst over piste nummer 13 naar beneden. Nadat je de Black Mamba hebt voltooid, kun je bij de kassa’s van de bergliften gratis tattoos en stickers scoren. Ook kun je het ‘Black Mamba – I did it‘ t-shirt kopen. Allemaal leuke aandenkens aan deze bucketlist piste in Zell am See – Kaprun.

Trass – Schmittenhöhe

De tweede legendarische piste in het skigebied is de Trass op de Schmittenhöhe in Zell am See. Wederom een afdaling waaraan je je alleen moet wagen als je over een goede skitechniek beschikt. De Trass is 4150 meter lang, overbrugt 1000 hoogtemeters en heeft een maximale hellingsgraad van 70%. Met die lengte behoort de Trass tot één van de langste zwarte pistes in het Salzburgerland. Een mooi weetje om te vertellen aan je vrienden, nadat je ‘m geskied hebt. De start van de afdaling kun je bijna niet missen. Het lijkt net een soort wedstrijd starthuisje waar je eerst doorheen moet. Eventueel kun je gratis een GoPro lenen bij het infocentrum om alles vast te leggen. Tegen een vergoeding van € 15,- krijg je dan het geheugenkaartje met de video van jouw afdaling. Kun je er later nog eens naar kijken!

Wintersport in Zell am See – Kaprun

Zell am See – Kaprun telde voorheen ruim 130 km aan pistes. Sinds de verbinding met het Skicircus in 2019, is dit aantal meer dan verdubbeld. Dankzij de zellamseeXpress heb je hier sindsdien toegang tot 408 km aan pistes. Allemaal met één skipas toegankelijk: de Ski ALPIN CARD. Dit biedt mogelijkheden tot het skiën van allerlei mooie tochten. Dankzij de Kitzsteinhorn gletsjer in Kaprun is het skigebied ontzettend sneeuwzeker en kun je hier van vroeg tot laat in het seizoen op de latten staan. Ideaal voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de wintersport. Laten we hopen dat de Oostenrijkse lockdown snel wordt opgeheven en dat skiën hier in december weer mogelijk is.

Wintersporters van alle leeftijden en niveaus vinden in Zell am See – Kaprun genoeg mogelijkheden voor een fijne vakantie in de sneeuw. Of je er nou komt voor het skiën, voor toerskiën, rodelen, freeriden of winterwandelen, het is allemaal mogelijk. Overnachten kan in het romantische Zell am See of in het gezellige Kaprun. Beide dorpen bieden accommodaties in verschillende prijsklassen en genoeg goede restaurants waar je ’s avonds de lekkerste Oostenrijkse gerechten kunt bestellen.

>>> Coronamaatregelen Zell am See – Kaprun

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in