Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouwplaats voor bouwvakkers zonder hoogtevrees

Wintersportredacteur
Voor bouwvakkers heb ik respect. Storm, regen, kou, het maakt niet uit. Werken doen ze altijd, terwijl ik zelf achter m’n laptop zit in een warm kantoor. Maar voor sommige bouwvakkers heb ik nog net iets meer respect. Bijvoorbeeld voor de bouwvakkers op de Zugspitze in Duitsland. 

Bovenop de bijna 3.000 meter hoge Zugspitze vind je op dit moment een gigantische bouwplaats inclusief bouwkraan. Hier wordt gewerkt aan de nieuwe Eibsee lift die bezoekers naar boven mag vervoeren. In de lift is 50 miljoen euro geïnvesteerd om 320 personen per uur méér te vervoeren dan nu het geval is.

De bouwvakkers die werken aan de lift moeten geen hoogtevrees hebben. Een enkele stap naar links of naar rechts en je valt 2.000 meter naar beneden, net zoals de rotsen die af en toe afbreken. Bovendien ziet een start van hun werkdag er anders uit dan mijn start. Als het ’s nachts koud is moet er iemand ‘eventjes’ de 25 meter lange kraanarm opklimmen om ‘m van ijs te bevrijden. Succes, dan blijf ik wel achter m’n laptop zitten en ski ik af en toe een rondje.

Eén voordeel: de bouwvakkers hebben wel een van de mooiste werkplekken die je maar kunt bedenken als het gaat om uitzicht.

zugspitzezugspitze overdag

OOK INTERESSANT: DRONE BEELDEN VAN DE LANGSTE DALAFDALING VAN OOSTENRIJK

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in