Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: gondels Wilde Krimml lift geïnstalleerd in de Zillertal Arena

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De eerste rit met de nieuwe Wilde Krimml gondel in de Zillertal Arena kan al bijna uitgevoerd worden. Zoals je in de laatste bouw-update uit het skigebied kon lezen, schiet het al aardig op. Alle sporen van de oude lift zijn verdwenen en het grootste deel van de nieuwe lift staat alweer. De afgelopen dagen stonden in het teken van de nieuwe gondels van de Wilde Krimml. Benieuwd naar de situatie op dit moment in de Zillertal Arena? Kijk snel verder!

Gondels geleverd in Zell am Ziller

De afgelopen dagen zijn de nieuwe gondels van de Wilde Krimml geleverd en geïnstalleerd! Er komen in totaal 50 liftbakjes op het traject en deze brengen je straks in minder dan 6 minuten naar boven. Per uur kunnen de gondels zo’n 2400 personen omhoog vervoeren. Dit is een flinke upgrade in vergelijking met het vorige model op dit traject. De oude Krimml X-Press had een capaciteit van 1800 personen per uur en een ritduur van zo’n 11 minuten. Zo is het nu:

Status bouw tweede lift in de Zillertal Arena

Komende winter kun je niet alleen in de vernieuwde Krimml X-Press (Wilde Krimml) stappen, ook de Mitterleger lift krijgt een metamorfose. Hoet het daar gaat met de bouw? De nieuwe lift lijkt al bijna klaar! Het dal- en bergstation zijn alweer voor een groot deel opgebouwd. Vooral bij het dalstation schiet het alweer aardig op! Bij het bergstation zijn de laatste werkzaamheden nog aan de gang. De puntjes worden op de ‘i’ gezet voor het begin van het skiseizoen. 

Bekijk de beelden ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in