Skigebied Zillertal Arena

Een thuisgevoel voor iedere wintersporter

De Zillertal Arena is het grootste aaneengesloten skigebied in het Zillertal en dankt zijn naamsbekendheid aan het veelzijdige skigebied, kindvriendelijkheid en de Nederlandstalige après-ski. Dorpen die onderdeel zijn van de Zillertal Arena zijn Gerlos, Königsleiten, Zell am Ziller en Wald/Krimml. Ben jij nog nooit in dit skigebied geweest en wil jij meer weten over dit bekende gebied? Op deze pagina geven wij de tips voor een bezoek aan deze regio in Tirol.

De Zillertal Arena is zowel in de zomer als in de winter een populaire regio bij de Nederlandstalige bergliefhebbers. Toch is de grootste drukte toch wel in de winterperiode. Veel wintersporters bezoeken dit skigebied vanwege de goede skischolen, kindvriendelijke regio, après-ski en omdat het op kleine afstand ligt van Innsbruck en Mayrhofen. Tijdens het winterseizoen zijn er verschillende activiteiten te beleven. Denk hierbij aan de de Arena Coaster, Moonlight Skiing, Goodmorning skiing en aan het einde van het seizoen de Lederhose Wedelfinale. Meer weten? Bezoek via de onderstaande button de website van het skigebied.

Lees hier meer!

Foto: © Skiinformatie.nl

Moonlight Skiing in de Zillertal Arena

Tijdens het winterseizoen wordt er 4 keer een Moonglight Skiing evenement georganiseerd. Hierbij vertrek je om 17.00 uur bij de Dorfbahn in Königsleiten en ga je naar de top van de berg naar het Gipfeltreffen Restaurant. Op dit punt ga je eerst met je gezelschap genieten van een 3 gangen diner. Dit uiteraard onder het genot van een heerlijk drankje. sNa het eten krijg je allemaal een lampje mee en moet je naar de top van de Falschbach lopen. Vanaf dit moment ski je onder begeleiding van skileraren naar de Umbrellabar in Gerlos. Een tocht die je maakt terwijl het volle maan is. Een hele bijzondere ervaring! Meer informatie over Moonlight Skiing 2019?

Informatie Moonlight Skiing

Evenementen Zillertal Arena 2018 – 2019

Gedurende het winterseizoen zijn er veel verschillende evenementen in skigebied de Zillertal Arena waar je aan deel kunt nemen als toerist. Hieronder geven wij een overzicht van de leuke evenementen waar je bij zou moeten zijn tijdens de winter.

  • Opening skigebied Zillertal Arena
    • Het skigebied de Zillertal Arena gaat op 2 december 2018 weer open. Het wordt een lang seizoen, want op 15 april 2019 sluit het skigebied pas weer. Tijdens de opening is het nog heerlijk rustig in het skigebied en kun je genieten van alle pistes.
  • Goodmorning Skiing
    • Vanaf maart kun je in de Zillertal Arena twee keer in de week om 06.55 uur de eerste skilift nemen. In Konigsleiten gaat dan de Dorfbahn open, in Gerlos de Isskogelbahn en in Zell am Ziller de Karspitzbahn. Je kunt vroeg de berg op zodat je kunt genieten van een prachtige zonsopkomst.
  • Moonlight Skiing
    • Vanaf januari wordt er 1 keer per maand het Moonlight Skiing evenement georganiseerd. Hierbij ga je om 17.00 uur vanuit Königsleiten (Dorfbahn) naar de top van de berg naar het Gipfeltreffen restaurant. Hier geniet je van een 3 gangen diner om vervolgens vanaf de top van de Falschbach naar de Umbrellabar te skiën in het donker met volle maan.

"Je vakantie kan pas echt beginnen als je de bergpas richting Gerlos omhoog neemt"

Frank Pieters

Het echte vakantiegevoel

De Zillertal Arena kenmerkt zich door de veelzijdige pistes, maar dat is uiteraard niet het enige. Het berglandschap is afwisselend en zorgt voor veel variatie. Terwijl je aan het skiën bent of in de skilift zit kom je dan ook echt tot rust. Je kan geniet van het prachtige uitzicht terwijl de benen weer helemaal tot rust komen.

Foto: © Skiinformatie