Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze pistes nemen je mee langs de beste berghutten in Wald-Königsleiten

Panoramaalm

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Op de pistes van Wald-Königsleiten vind je tal van gezellige berghutten. Zowel voor lekker eten als gezelligheid zit je hier goed. In dit artikel hebben we de beste berghutten van Wald-Königsleiten en de pistes die hier langs lopen voor je op een rijtje gezet. Zo weet je straks precies hoe je bij de Hannes’ Alm of Panoramaalm komt.

Gipfeltreffen: piste 60

Stap je in de Dorfbahn en blijf je zitten tot het bergstation, dan kom je bij het Gipfeltreffen restaurant. Er starten hier diverse afdalingen en ook is dit het eindpunt van oefenpiste nr. 60. Wanneer de kinderen lekker hun meters maken op deze piste, kun jij ze in de gaten houden vanaf het terras. Restaurant Gipfeltreffen is meer dan zomaar een bergrestaurant. Uit de keuken komen niet alleen bergklassiekers, maar ook gerechten uit de wereldkeuken zoals Thaise kokossoep en chili con carne. In de namiddag zorgt een dj voor de muzikale omlijsting met chille beats.

Tip: bestel de ‘All around the world plate’ om samen van te eten

Panoramaalm: piste 55

Voor je aan piste 55 (of 52) begint eerst nog even langs de Panoramaalm! De berghut ligt op een hoogte van 2145 m midden in het skigebied van Wald-Königsleiten. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op onder andere de Großglockner en de Hintertuxer Gletscher. Op de kaart van de Panoramaalm staan gerechten als Wiener Schnitzel, Currywurst, pasta en pizza. Een ideale plek voor een uitgebreide koffiestop of snelle lunch.

Tip: de Milchrahmstrudels van de Panoramaalm zijn niet te versmaden

Panoramaalm

Larmachalm: piste 52

De Larmachalm ligt naast de gelijknamige stoeltjeslift en aan piste 52. Voor je verder skiet naar Königsleiten of de Gerlospass, is het de moeite waard om hier nog even te stoppen. Zeker als je flinke trek hebt! De Larmachalm staat bekend als ‘de kippenbar’, vanwege de eigen rotisserie. Mocht het geen weer zijn om op het grote terras te zitten, dan is het binnen altijd warm dankzij de open haard. Er is hier zowel een bedienings- als een zelfbedieningsrestaurant.

Tip: kip van het spit op een hoogte van 2000 meter

Hannes’ Alm: piste 51

Op ieder moment van de dag weten wintersporters piste 51 in Wald-Königsleiten te vinden. Dit is niet alleen de dalafdaling van Königsleiten, maar ook de piste die langs de Hannes’ Alm leidt. Deze berghut met Schirmbar ligt onderaan de Dorfbahn en het is hier altijd gezellig. Je kunt er niet alleen terecht voor een heerlijke lunch, maar ook voor een drankje na het skiën.

Tip: ideale locatie voor een drankje na het skiën, dankzij zonnige ligging

Hannes Alm

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wald-Königsleiten

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in