Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

5 pistes die je langs de leukste berghutten in Gerlos brengen

© Zillertal Arena

Wintersportredacteur

Ga je op wintersport naar Gerlos en ben je op zoek naar mooie pistes, maar ook de leukste berghutten? Dan kunnen wij je verder helpen. Dit zijn vijf pistes waaraan je zeven geweldige berghutten kunt vinden voor een middagpauze in Gerlos. Van moderne restaurants op de piste tot traditionele skihutten met typisch Oostenrijkse sfeer. Waar ga jij lunchen?

Twee berghutten in Gerlos bij piste 32

Deze piste is gelegen bij het gedeelte in Gerlos waar veel liften langskomen. De blauwe piste heeft verschillende routes die allemaal ontzettend leuk zijn om te ontdekken. Piste 32 begint bij het bergstation van de liften: Dorfbahn 2 en 6-er Ebenfeld X-Press. Als je een van beide liften neemt kun je de piste beginnen. Vlak boven de 6-er Krummbach X-Press kun je twee verschillende routes kiezen. Als je links aanhoudt bij deze lift kom je bij twee hele leuke skihutten uit! Ken je de Arena Center en Latschenalm al?

Arena Center

Onderweg kom je twee berghutten tegen bij piste 32 in Gerlos, de onderste van de twee is Arena Center. Dit is een gezellige hut met veel ruimte op het zonneterras, die gelegen is op 1900 meter hoogte. Van een drankje aan de bar tot heerlijke gerechten bij de zelfbediening. Hier kun je heel goed middagpauze houden. Er is zelfs een speciaal gedeelte waar kinderen zich kunnen vermaken.

Latschenalm

De andere hut die iets boven het Arena Center ligt is de Latschenalm. Deze hut is kleiner en hierdoor ook knusser. De rustieke skihut heeft een leuk speelgedeelte voor kinderen. Terwijl ouders rustig genieten van de zon en het prachtige uitzicht kunnen kinderen hier zelf hun gang gaan.

De lange zwarte piste 36

Een hele fijne zwarte piste van maar liefst 1610 meter is afdaling nummer 36. Hier kun je rustig afdalen en echt goed oefenen op je techniek. Als je de Isskogelbahn omhoog neemt vanuit het dorp begint piste 36 na een stukje afdalen aan de linkerkant. Heb je onderweg zin in een hapje eten of een stevige borrel om het laatste stuk te kunnen afdalen? Dan kun je een pauze nemen bij de Prölleralm.

Prölleralm

De Prölleralm is een ideale hut op 1475 meter hoogte. Er is veel plek op het zonneterras om bij te komen van de steile meters die je net hebt overwonnen. Daarnaast is er hier ook veel plaats in de hut om te lunchen en om op te warmen bij de kachel. Op het menu staan typische wintersportgerechten, hier kun je dus zeker iets vinden!

De lange piste 39

Piste 39 begint bij de top van de berg, de Königsleitenspitze (2315 m). De Falschbachbahn brengt je tot het punt waar je de afdaling van de rode piste kunt beginnen. Piste nummer 39 is 2050 meter lang en echt een aanrader als je een rustige afdaling wilt maken. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht richting Gerlos, maar ook Königsleiten. Voor de lunch kun je pauzeren bij de Fußalm, bijna aan het einde van deze piste.

Fußalm

De Fußalm is een plek om echt tot rust te komen. Hoewel deze hut vlak bij een liftstation is, ben je hier toch ver weg van alle drukte. Het uitzicht is adembenemend op 1941 meter hoogte. In de stuben in deze berghut kun je gezellig zitten en heerlijk traditioneel eten. Van Apfelstrudel tot Kaiserschmarrn, alle gerechten zijn gemaakt op basis van eeuwenoude familierecepten.

Berghutten in Gerlos langs de afdaling 31

De dalafdaling naar Gerlos is piste 31. Dit is een fijne rode afdaling waar je ook een klein uitstapje kan maken naar een zwarte piste. Het begin van piste 31 is bij een splitsing van drie verschillende routes. Je kunt hier richting het dalstation van de 6er Ebenfeld X-Press, richting de zwarte 31b of de rode 31. Dit grote kruispunt ligt op de helft van de Isskogelbahn. Bij dit kruispunt ligt ook de gezellig berghut Seppi’s, vlak voor de zwarte afdaling 31b. Verder naar beneden kom je nog een skihut tegen waar je een pauze kunt inplannen, namelijk de Rössl Alm.

Seppi’s

Een echt begrip in Gerlos is Seppi’s. Dit is een uiterst gezellige skihut met prachtig panoramisch uitzicht. In de restaurants (Seppi’s Bistro, Himmlisches Restaurant en The Rooftop) wordt elke dag vers gekookt. Je hebt hier keuze uit internationale gerechten of traditionele kost. Een geliefd gerecht is de pizza uit de Italiaanse houtoven! Bij The Rooftop kun je naast eten ook een heerlijk feestje beleven. Regelmatig zijn hier DJ’s aan het spelen die alle wintersporters op de tafels laten dansen.

Rössl Alm

Bij het middenstation van de Dorfbahn Gerlos 1 ligt de Rössl Alm. Of je nu trek hebt in echte Zillertaler gerechten, specialiteiten van de alm of een borrel na het skiën, hier ga je met een goed gevulde maag weer weg. De Rössl Alm ligt op 1600 meter hoogte en vanaf hier heb je geen lift meer nodig om terug in het dorp Gerlos te komen. Na de laatste lift kun je gewoon blijven hangen!

De fijne rode piste 38

De rode piste 38 begint bij de 6-er Fussalm X-Press aan de andere kant van de berg in Gerlos. Vanuit het dorp moet je dus eerst de oversteek maken van Gerlos richting Königsleiten om hier te komen. Heb je de oversteek gemaakt? Dan kom je hier nog eens veel mooie pistes tegen in de Zillertal Arena, zoals piste nummer 38. Een rode piste van 2340 meter waar je goed kunt carven.

Umbrella Bar

Onder aan deze piste is de Umbrella Bar, een moderne en gezellige berghut. Je hebt hier veel keuze, zo kunt je eten in het zelfbedieninggedeelte van het restaurant of kiezen voor à-la-carte. Buiten kun je heerlijk genieten van de zon op het terras.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zell-Gerlos.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in