Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tip in Zell-Gerlos: lunchen bij de nieuwe Wiesenalm in Zell am Ziller

Wiesenalm Zell am Ziller

© Zillertal Arena

Wintersportredacteur

Een van de fijnste dingen aan wintersport is dat je gewoon drie keer per dag ongegeneerd lekker kunt eten. En dan niet met een boterham met kaas of worst, maar goed ontbijten, uitgebreid lunchen en ’s avonds een lekker diner. Heerlijk! Voor je wintersport in Zell-Gerlos hebben we daarom een leuke tip voor je lunch: de nieuwe Wiesenalm op de Rohrberg in Zell am Ziller. Deze ligt bij de middenstations van de Rosenalmbahn en de Karspitzbahn en is dus ook voor niet-skiërs te bereiken. Meer weten over de nieuwe Wiesenalm in Zell am Ziller? Je leest het hier!

Boven in het skigebied van Gerlos en Zell am Ziller, vind je tal van fijne berghutten voor een goede lunch. Toch zijn er een paar die eruit springen, waaronder dus de nieuwe Wiesenalm boven Zell am Ziller. Zet deze maar vast op je lijstje voor je volgende wintersport hier!

Lunchtip: Wiesenalm in Zell am Ziller

Voor een lekkere en goede lunch ben je aan het juiste adres bij de nieuwe Wiesenalm in Zell am Ziller. De naam kan je bekend in de oren klinken, want de hut staat al jaren naast het middenstation van de Rosenalmbahn en de Karspitzbahn. In 2019 en 2020 is de oude hut compleet verbouwd en is er een schitterend nieuw pisterestaurant voor in de plaats gekomen. Er is gekozen om te werken met natuurlijke materialen als hout en steen en de grote raampartijen zorgen voor een schitterend uitzicht op de bergomgeving.

Inmiddels is de gloednieuwe Wiesenalm geopend voor publiek en kunnen we uit eigen ervaring zeggen dat het een absolute aanrader voor je lunch is. De nieuwe hut beschikt over een groot zonneterras op het westen, waardoor je hier tot het eind van de middag lekker kunt zitten en van de laatste zonnestralen en een prachtige zonsondergang kunt genieten. Op dagen met minder weer neem je plaats aan een tafeltje binnen, waar ondanks de grootte nog steeds een hele gezellige sfeer hangt.

In het design is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout en steen. © Zillertal Arena

De lekkerste gerechten (en drankjes) op het menu

Je kunt niet alleen maar lunchen bij de nieuwe Wiesenalm, ook ontbijten behoort tot de mogelijkheden. Maar wat bestel je dan? Op de menukaart vind je voor ieder wat wils, van een heerlijke hamburger tot een traditionele schnitzel en van Kaiserschmarrn tot de eigen specialiteit Wiesenfleck. Vooral die laatste raden we je zeker aan. De Wiesenfleck is een soort combinatie tussen een pizza en flammkuchen. Deze knapperige maaltijd is te bestellen met verschillende toppings, ook vegetarisch, en komt uit de steenoven. En als je je dan toch aan de lokale specialiteiten waagt, proef er dan ook een Wiesenbiertje bij. Veel ingrediënten waarmee gekookt wordt, komen trouwens van lokale boeren. Het vlees, de zuivelproducten en bergkaas komen uit het Zillertal en Thomas Stock en zijn keukenteam bereiden de Zillertaler specialiteiten voor.

De hut is prachtig vanbinnen! © Zillertal Arena

Ook een prachtige evenementenlocatie

Behalve dat de Wiesenalm een absolute lunchtip is, is het ook een prachtige evenementenlocatie. De gunstige ligging bij de middenstations van twee liften, het terras op het westen en de verschillende ruimtes maken het een uitstekende locatie voor bijvoorbeeld een bruiloft, feest of om iets te vieren in een klein gezelschap. Maar ook zakelijke meetings, presentaties of workshops kun je hier prima houden. Zowel ’s zomers als ’s winters kun je hier terecht als je op zoek bent naar een unieke evenementenlocatie.

Wintersport Zell am Ziller
Vanuit Zell am Ziller ben je zo bij de Wiesenalm!

Hierom wil je op wintersport naar Zell-Gerlos

Zell am Ziller en Gerlos zijn twee populaire wintersportdorpen in de Zillertal Arena. Elk dorp heeft zijn eigen charme en karakter, maar één ding hebben ze gemeen: je beleeft hier gegarandeerd een wintersport vol afwisseling. Ze bieden beude toegang tot de 147 km aan pistes van de Zillertal Arena en ook buiten de pistes hoef je je hier niet te vervelen. Ga bijvoorveeld wandelen in de zijdalen van Gerlos en sluit de dag af op een van de rodelbanen in de omgeving. Maar ook een bezoekje aan Das BrauKunstHaus en Freizeitpark Zell behoren tot de mogelijkheden hier. En wil je alles uit je tijd op de pistes halen? Ga dan de Arena Champions uitdaging aan of meld je aan voor Moonlight Skiing & Dinner.

Moonlight Skiing Zillertal Arena
Zet Moonlight Skiing maar op je lijstje voor je wintersport in Zell-Gerlos! (© Zillertal Arena)

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zell-Gerlos.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in