Nieuwsalert per mail ontvangen

Beleef de ultieme familievakantie in Galtür

Lekker met het hele gezin op wintersport? Of zelfs met de hele familie? Dan raden wij zeker skigebied Galtür aan. Het Oostenrijkse gebied, gelegen in het Tiroler Paznaun, is begin december geopend en ligt op 1600 meter hoogte. Galtür heeft een uniek wintersportconcept bedacht voor een gemengd gezelschap. Met zes verschillende sectoren zorgt het meermaals bekroonde Silvapark voor onbeperkte wintersportfaciliteiten voor iedereen. Opnieuw werd het skidomein daarom gewaardeerd als ‘top voor gezinnen’ door skigebiete-test.de.

Het Silvapark heeft zich ten doel gesteld om iedereen, jong en oud, natuurliefhebber of niet, gevorderd of beginner, volledig in zijn of haar wintersportbehoeften te voorzien. Zo is er voor skiërs, snowboarders, freeriders en langlaufers van alles te beleven. Wederom is het innovatieve concept dit jaar door onafhankelijke deskundigen geprezen. Door de website alpensicht.com werd het Silvapark op de aspecten ‘familievriendelijkheid’ en ‘sneeuwzekerheid’ gewaardeerd met 5 sterren. Daarnaast markeerde de website skigebiete-teste.de het Silvapark als ‘ top voor gezinnen’.

Om alle gasten tegemoet te komen biedt het park haar gasten 6 verschillende facilitaire sectoren aan. De wintersporter kiest zelf welke sectoren het beste bij hem of haar passen. Zo zijn de eerste 2 sectoren speciaal voor kinderen ontwikkeld. In de ‘Zwergerlwelt’ en ‘Adventure’ sectoren draait het enkel en alleen om de kinderen. Zij hebben hier het alleenrecht en kunnen lekker spelen in de sneeuw of misschien zelfs al hun eerste meters op latten zetten. De derde sector is het ‘Action Park’. De naam zegt het al, hier vind je de echte ‘action men’, die zich op en top vermaken met de rails, jumps en buckelpiste. Sector 4 wordt niet onterecht het ‘Heldenreich’ genoemd. Hier worden passende faciliteiten geboden voor de gevorderde skiër of snowboarder. Zo biedt de sector ruimte voor freeriden, is er diepe sneeuw en kom je veeleisende pistes tegen. Heb jij je techniek goed op orde? Dan kun jij deze pistes wel aan. Sector 5 is het ‘Pistenparadies’ en heeft 40 kilometer aan prachtige afdalingen te bieden. Wil je niet zo veel uitdaging? Dan kun jij kiezen uit 6 kilometer aan lichte afdalingen. Heb je wat meer uitdaging nodig zonder dat het te moeilijk wordt? Dan biedt het Pistenparadies 24 kilometer aan gemiddelde pistes. Ga jij voor de ultieme uitdaging inclusief veeleisende pistes? Dan is er voor jou 10 kilometer aan zware pistes. Naast deze pistes biedt het Pistenparadies ook nog drie mooie skiroutes. Als laatste is er sector 6, de ‘High en Nordic’ sector. Dit gebied is zeer geschikt voor mooie langlauftochten, skitouren en sneeuwschoenwandelingen.

Naast al deze keuzes biedt het Silvapark ook een gevarieerd weekprogramma voor alle leeftijden. Zo kunnen volwassenen zich bijvoorbeeld vermaken met een skisafari op een sneeuwscooter en is er voor kinderen een spannende speurtocht met echte Geocoaching uitgezet.

De familieskipas die voor het Silvapark verkrijgbaar is, biedt zeker voordelen voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Kortingen kunnen dan oplopen tot maar liefst 30%. Met deze pas heb je toegang tot alle liften in het skigebied van Galtür.

Wil jij ook het Oostenrijkse Galtür bezoeken? Boek dan bij Arke uw favoriete accommodatie.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in