Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Auto vast op fietspad Fernpass na poging tot file vermijden

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De brandweer kwam dit weekend in actie om een Duitse chauffeur te bevrijden op de Fernpass. Hij probeerde via het fietspad op de bergpas de file te omzeilen. Echter, liep dit niet goed af toen de auto vast kwam te zitten op het steile en smalle pad door het bos.

File vermijden

Zaterdag stond er een lange file op de Fernpass. Dat is niet gek in het winterseizoen, dan gebruiken veel vakantiegangers deze route en vooral op de wisseldagen in het weekend kan het behoorlijk druk worden. Kort na 11.00 uur gebeurde er iets bijzonders op de weg. Een Duitse chauffeur wilde de file vermijden en via de Alte Fernpassstraße het verkeer omzeilen. De poging mislukte, omdat deze weg eigenlijk een steil en smal fietspad is. Na ongeveer 1,2 kilometer op het fietspad kwam de poging tot een einde toen de auto dreigde weg te glijden. De auto had geen vierwielaandrijving en kwam vast te zitten.

Brandweer in actie

De brandweer van Nassereith kwam in actie samen met een sleepbedrijf. Na een twee uur durende operatie was de auto weer terug op de officiële autoweg en konden de Duitsers nogmaals aansluiten in de file op de Fernpass. De inzittenden van de auto waren de hulpverleners erg dankbaar. Voor deze bijzondere actie krijgen de betrokkenen een flinke factuur opgestuurd.

Bekijk alle beelden van de reddingsactie via de website van de brandweer ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in