Nieuwsalert per mail ontvangen

Augustus is een maand met veel verse sneeuw

Wintersportredacteur

Vorige week konden we jullie maar liefst twee keer blij maken met verse sneeuw in de Alpen. Weliswaar alleen hoog in de bergen, maar het is een begin het heeft het wintersportvlammetje weer behoorlijk aangewakkerd. Niet alleen in de Alpen viel sneeuw. Wintersportlocaties verspreid over de hele wereld ontvingen verse poeder in augustus

Sneeuw in augustus

De meeste mensen zijn nog volop bezig met de zomer. De laatste week van de schoolvakantie is ingegaan en volgens de Nederlandse weerberichten kan het de aankomende dagen weer een graad of 27/28 worden. Ook in de Alpenlanden is het kwik na een koude en regenachtige week weer omhoog geschoten.

Je zou denken dat verse sneeuw onmogelijk is rond deze tijd van het jaar. Toch is niks minder waar. Als de temperatuur maar laag genoeg is, kan de neerslag die naar beneden valt de vorm hebben van sneeuw. Wij kunnen ons de sneeuwdump van augustus 2018 nog goed herinneren… Benieuwd naar de beelden? Die bekijk je hier.

 

Sneeuw over de hele wereld

Augustus is een maand waarin wintersportlocaties van over de hele wereld getrakteerd zijn op verse sneeuw.

Oostenrijk

In Oostenrijk viel maar liefst twee keer sneeuw in één week. Bekijk hier update 1 en update 2.

Sneeuw in Sölden

Deze heerlijke webcamfoto uit Sölden op 14 augustus maakt ons heel erg blij!

Canada

Verse sneeuw in Banff, Canada. Ook daar is het zomer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Banff Sunshine Village (@sunshinevillage) op

Australië

Droomcondities in het Australische skigebied Perisher. Daar is het op dit moment hartje winter. Een sneeuwdump is helemaal niet raar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Perisher (@perisher_resort) op

Noorwegen

Het Noorse zomerskigebied Galdhøpiggen Sommerskisenter, dat alleen in de zomer open is, moest helaas haar liften eerder sluiten door het warme weer. Gelukkig is er verse sneeuw gevallen en waarschijnlijk gaat het skigebied eind september weer open.

Nieuw-Zeeland

Net als in Australië, is het ook in Nieuw-Zeeland winter. Juli was erg warm, maar augustus heeft het ruimschoots goedgemaakt. Er is ontzettend veel sneeuw gevallen. Een sneeuwstorm zorgde voor best wel wat overlast in Mt Ruapehu, Whakapapa & Tūroa Ski Areas.

Ook interessant: beelden van bizarre lawine in skigebied Nieuw-Zeeland

Vandaag een wit laagje op de Zugspitze

Dichter bij huis viel vandaag wederom een heel klein laagje sneeuw. Opnieuw werd de Zugspitze bedekt met een beetje verse poeder.

Sneeuw Zugspitze augustus

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in