Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Flinke bak sneeuw onderweg naar Oostenrijk

Wintersportredacteur

Huh? Echt waar? De weerkaarten liegen er niet om. Er is een flinke bak sneeuw onderweg naar de Alpen. Komend weekend kleuren de bergtoppen weer flink wit als we de voorspellingen mogen geloven.

Na een ontzettend warme zomer hebben we allemaal zin in de winter. Eerlijk is eerlijk, ik kan niet meer wachten om die skischoenen aan te trekken. Zelfs niet nu ik op het moment van schrijven nog heerlijk buiten zit op het dakterras. Ik tel de dagen weer af tot de eerste bochten in de echte sneeuw en met de eerste sneeuwval van het komende seizoen in zicht gaat het kriebelen.

Even spieken

Genietend van de laatste zonnestralen van vandaag werp ik een blik op de weersvoorspellingen in de Alpen. Niet omdat ik op zoek was naar sneeuw, maar omdat we nog zomeropnames moeten maken de komende weken. Tot mijn verbazing zie ik in plaats van zonnestralen sneeuwvlokjes op mijn beeldscherm tevoorschijn komen. Is dat echt waar? Het is nog geen eens september! Na een blik op de weerkaarten weet ik het zeker. Het gaat flink afkoelen en als de voorspellingen zo blijven gaat er een flinke bak sneeuw vallen dit weekend.

Flinke bak

Maar wat is een flinke bak? Nou, het zal je wellicht verbazen wat er voorspeld wordt. Sommige voorspellingen hebben het zelfs over 75 centimeter op de top van de Kitzsteinhorn op 3.011 meter. Of dat gaat gebeuren moeten we maar afwachten, maar 50 centimeter lijkt wel realiteit te kunnen worden. Richting het weekend daalt het kwik en in het weekend kan de sneeuwgrens zelfs naar 1.700 meter dalen in Oostenrijk. En dat betekent weer dat er ook in de lagergelegen skigebieden sneeuw kan vallen. Natuurlijk zit nog niemand behalve de gletsjerskigebieden daarop te wachten, maar ik kan me persoonlijk wel weer verheugen op wat winterse plaatjes.

 

Waar valt wat?

In de bergen kun je uiteraard niet heel ver vooruit kijken als het om het weer gaat, dus houd ons niet te strikt aan deze getallen, maar we verwachten op dit moment op de volgende bekende plekken aardig wat sneeuw. En dan zijn we nog gematigd. De maximale sneeuwvoorspellingen liggen nog een stuk hoger!

Skigebied Verwachte sneeuwval in cm
Serfaus-Fiss-Ladis 20
Zillertal Arena 30
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 20
Skicircus Saalbach Hinterglemm 20
Snow Space Salzburg 23
Ischgl 13
Sölden 23
Kitzbühel – Kirchberg 17
Ski Arlberg 19
Kitzsteinhorn 50

We houden jullie de komende dagen op de hoogte!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in