Nieuwsalert per mail ontvangen

Heerlijk wakker worden: verse sneeuw in augustus

Wintersportredacteur

Ook in de zomermaanden houden we het weer in de bergen goed in de gaten. De kans op verse sneeuw is dan wel veel kleiner, maar niet onmogelijk. Bijvoorbeeld als de temperatuur omlaag gaat en er neerslag is voorspeld. Vannacht was dat het geval. Hoog in de bergen viel een laagje verse sneeuw. Niet overal, maar het was wel heerlijk wakker worden!

Sneeuw in augustus

Het is midden augustus en ondanks het rotweer van de afgelopen dagen, is het nog steeds zomer. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe het mogelijk is dat er sneeuw valt in de zomer en of die sneeuw dan ook een goed voorteken is voor aankomend seizoen.

Sneeuw in augustus is helemaal niet ongebruikelijk. Als de temperatuur in de dalen flink omlaag gaat, kan het boven in de bergen koud genoeg zijn dat de neerslag die naar beneden komt, valt als sneeuw. Helaas is dat nog geen voorspelling voor aankomend skiseizoen. De sneeuw is vaak met een paar uur al weer weggesmolten. Hoe dan ook, wij worden er altijd weer ontzettend blij van! Jij ook?

Lees ook: 17 tekenen dat er een goede winter gaat komen.

 

Webcambeelden

Nu de zomervakantie op z’n einde raakt, komt het skiseizoen steeds dichterbij. Wij kunnen niet wachten om weer in de sneeuw te staan! Helaas kleuren nog niet alle bergen wit, maar van het eerste begin maakt ons wintersporthart altijd weer een sprongetje!

Sneeuw op de Zugspitze

Sneeuw op de Zugspitze (Duitsland)

Sneeuw Grossglockner Hochalpenstrasse

Een wit laagje op de Grossglockner Hochalpenstraße (Edelweiß Spitze)

Sneeuw in Sölden

Schwarze Schneidbahn Sölden (3000 meter hoogte)

Sneeuw berghut Sölden

Seekogel in Sölden (2662 meter hoogte)

Sneeuw in Sölden

Gletscher Express Sölden (2757 meter hoogte)

Sneeuw op de Kitzsteinhorn

Ook de Kitzsteinhorn kleurt wit

Sneeuw op de Pitztaler Gletscher

Een flinke laag op de Pitztaler Gletscher!

Nog niet geboekt? Klik hier voor de beste wintersportdeals!

Ook sneeuw in juli

Sneeuw in de zomermaanden is helemaal niet ongebruikelijk. Ook in juli was het ook al raak. Toen viel er op sommige plaatsen in Zwitserland zelfs meer dan 20 cm verse sneeuw! Benieuwd hoe dat er uit zag? Je ziet het in onderstaand artikel.

Koud weekend: verse sneeuw op de bergtoppen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in