Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Alle gletsjers in Tirol op één skipas

ötztal

© Ötztal Tourismus, Philipp Horak

Het wintersportseizoen begint weer bijna en als wintersportliefhebber kan je eigenlijk niet zo goed kiezen waar jij nou het liefst van de berg afrost. Met de White 5 skipas is dat niet zozeer een probleem, want daarmee kun je kiezen uit de 5 gletsjers die Tirol telt

White 5 skipas

De White 5 skipas is een aantal jaar geleden ontwikkeld door wintersportliefhebbers voor wintersportliefhebbers. Men wilde graag een skipas die vrijheid bracht, en na verloop van tijd is dit pareltje op de markt gekomen. Wie deze winter de Kaunertaler, Pitztaler, Hintertuxer, Stubaier en de Rettenbach en de Tiefenbach gletsjer wilt uitproberen, zit met deze skipas helemaal goed. Met meer dan 300 kilometers aan pistes, 100 kilometer aan off-piste terrein en 75 liften raak je nooit verveeld.

En voor de waaghalzen onder ons, wees niet getreurd, want je mag met de pas ook nog gebruik maken van vijf verschillende snowparks. Naast dit uitgebreide skiaanbod betekent de White 5 ook vrijheid, want de skipas kan 10 dagen worden gebruikt in een periode van 1 oktober 2016 tot 1 mei 2017. Dat houdt in dat je dus niet 10 dagen achter elkaar hoeft te skiën, maar je ook kunt kiezen voor een dag rust of te wisselen van skigebied. Je schaft de flexibele skipas ‘White 5’ aan voor € 379,- en zo heb je 10 dagen toegang tot de vijf mooiste gletsjers van Tirol voor een schappelijke prijs.

De vijf Tiroler gletsjers

Bijna het hele jaar door sneeuw, wie wilt dat nou niet? Op de Kaunertaler, Pitztaler, Hintertuxer, Stubaier en gletsjer in Sölden is het toch echt zo. Ontzettend veel skiplezier boven de 3000 meter, elke gletsjer in Tirol stijgt boven de andere toppen uit met als uitzicht een prachtige witte vallei bij elke gletsjer. Op deze bijzondere plaatsen vind je 10 maanden van het jaar besneeuwde pistes. Wanneer beneden in het dal al op enige plaatsen de sneeuw is gesmolten, kun je op deze gletsjers nog met plezier pistekilometers maken. Moderne infrastructuur, comfortabele liften en bijna het hele jaar door sneeuwzekerheid: dit klinkt toch ideaal?

1. Skigebied Sölden

Als er een gebied bekend is dan is het het skigebied van Sölden wel. Met de 144 kilometers aan pistes biedt Sölden een grote uitdaging aan skiërs en snowboarders van alle niveau’s. In het skigebied staan de Rettenbach en Tiefenbach gletsjer centraal. Deze gletsjers zijn van het begin tot het eind van het skiseizoen te bereiken via verschillende moderne gondels. Het gletschergebied begint op een hoogte van 2684 meter en reikt tot een hoogte van 3340 meter op het natuurlijke 360-graden uitzichtplatform. Ook de World Cup van het Alpine Fis Ski toernooi op de bekende zwarte afdaling gaan niet onopgemerkt voorbij.

÷tztal, Sˆlden, Vent, Pistenraupe

2. Kaunertaler Gletscher

De Kaunertaler gletsjer in Tirol is de jongste gletsjer van alle vijf de gletsjers, maar daarom niet de minst leuke! De Kaunertaler telt in totaal wel 22 kilometer aan piste plezier en is met één liftkaart een zeer toegankelijk gebied voor een schappelijke prijs. Wie opzoek is naar brede pistes op natuursneeuw, zit op de Kaunertaler precies goed. De gletsjer biedt sneeuwgarantie van oktober tot juni op een hoogte van 2150 tot 3150 meter. Op de gletsjer is ook een groot Snowpark te vinden met verschillende railarea’s, kickerlines en een halfpipe waar fanatiek freeriders hun gang kunnen gaan. Vanaf begin april tot eind mei vinden hier ook de ‘Spring Classics’ plaats, een zekere aanrader om te bezoeken. Het aanbod op de Kaunertaler Gletscher wordt versterkt door het kleine familieskigebied Fendels waar elke donderdag nachtskiën en nachtrodelen plaatsvindt.

Kaunertaler Gletsjer II

3. Pitztaler Gletscher

Met zijn hoogte van wel 3440 meter is de Pitztaler gletsjer het hoogst gelegen gletsjergebied van Oostenrijk. Door de hoogte van de gletsjer kan je hier van september tot mei genieten van sneeuwzekere pistes met wel 41 kilometer aan variatie in skiroutes. De Pitztaler Gletsjer Express, de snelste gletsjermetro ter wereld, overbrugt in slechts 8 minuten 1.100 hoogtemeters en brengt je met gemak naar de prachtige pistes van de Pitztaler. De Pitztaler Gletsjer Express is tevens ook de verbinding naar het kindvriendelijke Rifflsee, waar je als gezin met jonge kinderen goed terecht kunt. Verder biedt de Pitztaler gletsjer een hoop mogelijkheden voor ijsklimmers in elk seizoen van het jaar.

4. Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer gletsjer staat bekend om zijn mogelijkheid om 365 dagen per jaar te wintersporten en is daarmee de enige gletsjer in Oostenrijk. De Hintertuxer gletsjer bied 52 kilometer aan pistes aan en door de ligging van wel 3250 meter hoogte is sneeuwzekerheid op de gletsjer gegarandeerd. De Hintertuxer gletsjer ligt in het Zittertal en is onderdeel van de Zittertal 3000. Via drie moderne gondelbanen genaamd gletsjerbus 1,2, en 3 ben je razendsnel op het hoogste punt van de Hintertuxer. Vanaf begin april tot eind december wordt één van de beste snowparken van de Alpen opgebouwd: het Betterpark. Freeriders kunnen in de zomer- en lentemaanden uitkijken naar dit evenement.

gletsjer hintertux oostenrijk

5. Stubaier Gletscher

Met zijn 40 kilometer tellende skigebied is de Stubaier gletsjer een populaire wintersportbestemming. Van oktober tot juni kan elke wintersportliefhebber van jong tot oud hier terecht voor een heerlijke vakantie vol plezier. De Stubaier gletsjer loopt op tot wel 3210 meter hoogte en zorgt zo voor genoeg sneeuwrijke pistes. De gletsjer is al meerdere malen uitgeroepen tot meest gezinsvriendelijke skigebied van de Alpen. Naast de kindvriendelijkheid is er voor de freeriders onder ons ook genoeg te doen, want de Spring Sessions beginnen weer en op de zonnige zijde van de gletsjer ligt het Moreboards Stubai Zoo funpark met drie lines (easy, medium, pro) behoort dit funpark tot de beste van Europa.

Wil je meer informatie over het gletsjerskiën in Tirol? Dat vind je hier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in