Nieuwsalert per mail ontvangen

AGAINER: op de ski met knie- en rugklachten

De AGAINER, de oplossing voor jouw knie- en rugproblemen tijdens het skiën? Waar ridders vroeger harnassen droegen, is er voor skiërs ook een functioneel exoskelet beschikbaar. Gewapend met een lichtgewicht plastic frame met gasveren kun je weer zo fit als een hoentje de piste op. Deze hightech knie-ondersteuning verlaagt de druk op je knieën tijdens het skien tot maximaal 70%. Is de AGAINER iets om jouw plezier op wintersport (weer) te vergroten?

Laten we eens kijken naar wat de producent van de AGAINER over het product zegt:

  • AGAINER verlicht de druk op de knieën tot maximaal 70 procent. Het percentage van drukverlichting hangt af van het gewicht en fysieke conditie van de skiër, het ingestelde level van systeem en de piste en skistijl.
  • Het systeem vergroot de kracht van de beenspieren.
  • AGAINER ondersteunt de rug.

Het systeem is perfect voor serieuze skiërs die langer, veiliger, met minder vermoeide benen en met meer plezier willen skiën. Daarnaast is het een perfecte oplossing voor kniepijn, rugproblemen en vermoeidheid tijdens het skiën. 

Klinkt veelbelovend, maar wat is het precies?

Technische beschrijving:
AGAINER’s belangrijkste onderdelen zijn een polyamide plastic frame voor om je benen en verstelbare gasveren. Het plastic frame verstevigt de benen en de daarop gemonteerde schuimpads zorgen voor comfort. De skiër kan de gasveren instellen zoals hij dat wil, afhankelijk van de behoeften en de condities. Door middel van een pomp wordt de luchtdruk geregeld in de gasveren en bepaal je het ondersteuningsniveau. Op momenten dat je geen ondersteuning nodig hebt, zoals in de lift, kun je de luchtdruk er gemakkelijk afhalen met een off-switch. In principe past iedereen de AGAINER, want de framelengte en hoek kunnen gemakkelijk aangepast worden. Het systeem zit vast aan je skischoenen en met straps om je benen. Hoe het systeem eruit ziet? Zo. De onderstaande video geeft je een goed beeld van wat de AGAINER precies doet.

Het verhaal achter AGAINER
Alexander Smertjev is een oud moto-gp racer uit de 50 cc klasse. Tijdens zijn raceloopbaan heeft hij meerdere knieblessures te verduren gekregen en die hebben ertoe geleid dat hij vanwege de aanhoudende pijn niet meer de hele dag kon skiën. Als gepassioneerd skiër en mechanisch ingenieur zocht hij naar een oplossing. Al twaalf jaar geleden was het idee er en vanaf toen heeft hij vijf jaar lang prototypes van de AGAINER gebouwd die hij en zijn vrienden testten. De prototypes werkten goed en hij kwam tot de conclusie dat hij het skiën van vele van zijn lotgenoten naar een hoger niveau kon tillen.

In 2006 kwam Alexander in contact met de Valeika mannen, Janis en Valdis, die ook potentie in het briljante product zagen. Gezamenlijk zijn zij verder gegaan met de commercialisering van het product en al snel kwam er nog een vierde teamlid bij: Andris Dievins. De afgelopen zeven jaar stonden in het teken van bouwen, testen en nog meer bouwen totdat de productieversie er was. In de tussentijd zijn artsen, ski-experts en orthopedische designers geraadpleegd om het beste eruit te halen.

Het resultaat mag er zijn: een compleet functionerend exoskelet van 1,4 kilo, waar veel skiërs plezier aan gaan beleven. De AGAINER heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept, waaronder de jaarlijkse design wedstrijd in Letland.

Waar vind je de AGAINER?
De AGAINER is in maart 2013 gelanceerd op de Europese markt. Omdat het hier echt om een ‘try en buy’ product gaat is het systeem alleen maar te koop bij shops op of aan de piste. In Nederland kun je de AGAINER dus ook nog niet kopen, daarvoor moet je een ritje maken naar de Alpenlanden. Afgelopen seizoen was de verkoop beperkt tot zes winkels in Oostenrijk, maar dit seizoen is de AGAINER beschikbaar in meerdere Europese shops. Houd onze website in de gaten, zodra er meer info is over verkooppunten van dit jaar laten wij dit weten. 

*UPDATE 16/01/2015 – AGAINER is per vandaag verkrijgbaar in Nederland. Meer informatie hierover vind je in dit artikel over de introductie op de Nederlandse markt.

Againer

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in