Nieuwsalert per mail ontvangen

Aftellen tot eerste editie Dutchweek Norway

Wintersportredacteur

Nog even en dan gaat het gebeuren. Aanstaande woensdag gaat de allereerste editie van Dutchweek Norway van start. Wij zijn er helemaal klaar voor. Woensdagochtend vertrekt ons vliegtuig en uiteraard houden we jullie gedurende de week op de hoogte van wat er daar gebeurt. Maar wat natuurlijk nog beter is, is als je het zelf meemaakt! 

Dutcheek Norway

Dutchweek organiseert in verschillende skigebieden in Europa leuke feestjes waarbij wintersport en gezelligheid met elkaar gecombineerd worden. Na Dutchweek GerlosDutchweek Saalbach en Dutchweek Italia krijgen we nu dus ook Dutchweek Norway. Een bijzonder land waar je eens in je leven geweest moet zijn. Het evenement gaat uiteraard het uiterste uit het land halen, want er staan leuke activiteiten in de planning.

Het nieuwe event duurt 4 dagen en heeft het Myrkdalen Resort als uitvalsbasis. In het basispakket van het evenement zit de transfer vanaf de luchthaven in Bergen, overnachtingen, je ontbijt, je skipas, een 3-gangen diner in het hotelrestaurant, een bbq aan de piste, 4 dagen après-ski, 4 dagen club avonden én uiteraard een onvergetelijke ervaring. Je kunt die ervaring echter nog onvergetelijker maken door een van de optionele andere activiteiten aan jouw programma toe te voegen. En geloof ons, die zijn vet!

Optionele extra’s

Die activiteiten zijn:

 • Voss Vind
  Laten we maar meteen beginnen met de grootste adrenalinekick: skydiven. In Voss staat een indoor skydive tunnel, waar je het gevoel van uit een vliegtuig springen kunt beleven.
 • Fjord Safari
  Als je dan een beetje gewend bent aan de snelheid van het skydiven, dan kun je meteen gaan voor de Fjord Safari. Met een rib knal je daardoor met hoge snelheid door de fjorden rondom Flamm. In die fjorden hebben de opnames van de serie Vikings plaatsgevonden. Als je de serie kent weet je hoe prachtig de omgeving is.
 • Viking dinner
  Na afloop van de Fjord Safari is het mogelijk om aan te sluiten bij het Viking dinner. In een authentiek Vikinghuis eet je locale specialiteiten voorzien van een bijpassend zelfgebrouwen biertje bij elk gerecht.
 • Toerskiën/boarden
  Beleef wintersport zoals de Noren dat doen. Niet met de lift omhoog, maar met de benenwagen omhoog. Zo kom je op de mooiste plekken en heb je onverwacht de mooiste uitzichten. Uiteraard gebeurt het toerskiën onder leiding van een gids.
 • Off-piste
  Wil je wel off-piste skiën, maar gewoon met de lift omhoog? Ook dat kan. In Myrkdalen valt namelijk zo’n 5 meter sneeuw per jaar. Genoeg om tot je middel in de poeder te staan dus in april. Ook de off-piste toer wordt geleid door een gids.

Als je die kant op gaat is ons advies om te gaan voor het complete pakket. Met uitzondering van de windtunnel hebben wij de afgelopen jaren ook de activiteiten mogen beleven en je moet het gewoon eens in je leven doen. Noorwegen is een prachtig land en dit is dé manier om het land goed te ontdekken.

Prima wakker worden

Als je jezelf afvraagt hoe het er in Myrkdalen uitziet? Zo werden de wintersporters daar vanochtend wakker. Genieten toch?!

Last-minute Dutchweek Noorwegen boeken

Helemaal overtuigd én heb je nog een paar vrije dagen over? Last-minute boeken kan Summit Travel. Daar vind je ook meer informatie over het pakket. Zien wij je deze week in Myrkdalen? Vergeet je vlucht naar Bergen niet zelf te boeken, die zit niet bij het pakket inbegrepen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in