Nieuwsalert per mail ontvangen

Adrenalinekick met tubing in de sneeuw

Niet iedere wintersporter deelt zijn vakantie op dezelfde manier in. Naast het skien zijn er in een skigebied vaak vele andere activiteiten te doen. Om die reden zijn bijvoorbeeld de 5 uit 7 of 4 uit 6 skipassen in het leven geroepen. Hiermee kun je gedurende je 6/7 daagse vakantie, twee dagen anders indelen. Bij slecht weer kun je er dan voor kiezen om een andere activiteit te gaan doen in de nabije omgeving. Elke dinsdag zullen wij een wintersportactiviteit uitlichten in Europesche wintersportgebieden. Ben je op zoek naar de ultieme adrenaline kick en ben je op wintersportvakantie in Skigebied Nassfeld? Ga dan eens langs bij NTC Blue Day. Een groot funpark waar verschillende gave winterse activiteiten gedaan kunnen worden, waaronder ‘Snowtubing’ 

Snowtubing kent alle een lange geschiedenis. Het verhaal gaat dat in het jaar 1820 al gebruik gemaakt van Snowtubing in de Alpen. Tubing is te vergelijken met sleeën, waar zwaartekracht er voor zorgt dat je met een grote vaart naar beneden gaat.

Tubes hebben de vorm van een donut, waarbij je met je kont in het gat zit. Dit zorgt er voor dat je bij grotere snelheden niet zomaar uit de donut geworpen wordt.

In skigebieden worden voor deze activiteit aparte routes afgelegd, omdat het onbestuurbare objecten zijn. Het parcour heeft aan de zijkant hoge wanden zodat je gedurende het parcour niet in de afgrond kan glijden. De enige manier hoe je kunt remmen is het gebruiken van de handen en voeten.Het spectaculairre aan ‘tubing’ is het rond draaien van de band. Zo kun je met hoge snelheid achterstevoren naar beneden gaan.

Aan het einde van de rit worden de banden naar boven vervoerd met een sneeuwscooters.

Hierbij een video van Tubing in de sneeuw. Dit is overigens wel een erg extreme vorm van tubing.

 

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in