Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Aanbevelingen coronamaatregelen voor skischolen bekendgemaakt

Wintersportredacteur

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat de wintersport er komende winter anders uit gaat zien dan we gewend zijn. Dat geldt niet alleen voor de après-ski, ook voor de skischolen worden coronamaatregelen opgesteld. Zo kan iedereen komende winter op een veilige manier genieten van skilessen.

Coronamaatregelen skischolen

Het Österreichische Skischulverband heeft vandaag de aanbevelingen voor de coronamaatregelen voor skischolen bekendgemaakt, aldus ORF.at. Samen met de Medische Universiteit van Innsbruck heeft het Skischulverband de richtlijnen opgesteld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn opgesteld op basis van de regels van de overheid. Wat ze precies zijn?

Leraren moeten zich regelmatig laten testen

De ski- en snowboardleraren zullen zich komende winter regelmatig moeten laten testen. Ze staan wekelijks en misschien wel dagelijks in contact met andere mensen, dus is het van belang dat zij aan kunnen tonen dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. Ze moeten de uitslag van hun test dan ook tonen aan de skischoolhouder.

Regelmatig desinfecteren

Dat wij regelmatig onze handen moeten desinfecteren is inmiddels gewoonte geworden. Maar ook de gebouwen moeten regelmatig worden gedesinfecteerd. Dit geldt voor zowel de skischolen als voor de verhuurbedrijven. Ook dit moet volgens de richtlijnen van de overheid gebeuren.

Gasten registreren

De skischool moet alle gasten registreren. Dit uiteraard met inachtneming van de voorgeschreven regels rond gegevensbescherming. Zo kan er snel geschakeld worden op het moment dat er wel een besmetting plaatsvindt.

>>> Overzicht coronamaatregelen skigebieden <<<

Afstand houden

Ook komende winter geldt nog dat je afstand moet houden van andere mensen. Als de minimale afstand niet kan worden gehandhaaft, moet men een mondkapje dragen. Daarom is één van de adviezen ook om de skiklassen niet groter te maken dan 10 personen. Skileraren dienen dan ook mond- en neusbescherming te dragen op het moment dat ze hulp verlenen aan een skiër.

Puntjes op de i

Op het moment worden de maatregelen met het ministerie afgestemd en worden de laatste puntjes op de i gezet. Als alles wordt goedgekeurd, gelden bovenstaande maatregelen aankomende winter voor de 679 skischolen, maar ook voor skischoolbureaus, verzamelplaatsen, kinderlanden, plaatsen waar je even kunt opwarmen, beleveniswerelden, (kinder)restaurants en tijdens de skilessen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in