Nieuwsalert per mail ontvangen

5x toffe gadgets voor tijdens je skivakantie

Wintersportredacteur

Je hebt tegenwoordig de leukste gadgets voor de wintersport. Camera’s, drones, maar ook vele andere toffe gadgets waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord of nog nooit over hebt nagedacht. Welke gadgets nu echt tof zijn voor je wintersport? Hieronder vind je er 5. 

1. GoPro Fusion

Dé must-have camera voor komend seizoen, zonder twijfel. De ‘gewone’ actioncams kennen we onderhand wel, maar 360 graden camera’s zijn nog redelijk nieuw. De GoPro Fusion is de eerste 360 graden camera van het merk en is een topper. Je neemt op in maximaal 5k en je kunt vervolgens alles in 360 graden terugzien. Zo beleef je jouw wintersport thuis gewoon nog een keertje opnieuw. Bekijk hieronder de video eens voor de kwaliteit. Tof toch? Wil je ‘m goed gebruiken, dan heb je wel nog wat GoPro Fusion accessories nodig, bijvoorbeeld voor de bevestiging.

Prijs: 729,99 euro bij GoPro zelf

2. AER: dronebeelden zonder een drone

Wil je altijd al dronebeelden hebben van jezelf aan het skiën? Dat kan ook zonder drone. De regels omtrent drones zijn streng, ook in de skigebieden. Een drone kopen en daarmee filmen is daarom niet zo’n hele goede investering voor de consument, want het kan je duur komen te staan. De boetes liegen er niet om. Met de Nederlandse uitvinding AER kun je dronebeelden maken zonder dat je een drone hebt. Je hebt er wel een GoPro voor nodig.

De AER is een soort pijl waar je een GoPro in kan bevestigen. Eenmaal goed bevestigd zet je de camera aan en gooi je de pijl door de lucht. En ja, dat levert toffe beelden op!

Prijs: 79,99 euro via AER

3. Airbag voor je telefoon

Deze gadget is nog in ontwikkeling, maar waarschijnlijk al voor komend seizoen te bestellen. Het gaat om een soort airbag voor je telefoon. Eerlijk is eerlijk, de kans dat je jouw telefoon laat vallen met je handschoenen aan is groter dan zonder handschoenen aan. En ook in de après-ski is het fijn om je telefoon goed beschermd te hebben. De Duitse student Philip Frenzel ontwikkelde een technologie waarbij sensoren in de telefoonhoes de telefoon beschermen door een soort van ‘spinnenpoten’ naar buiten te schieten. Interessant!

4. Axiski

Na het skiën wat lol maken op de heuvel? Dat doe je niet meer alleen met een ‘gewone’ slee. Een leuke gadget ter vervanging daarvan is de Axiski. Het is een vrij simpel ontwerp, maar je kunt je vast voorstellen hoeveel lol je hiermee kunt hebben.

Prijs: 27,91 euro via Axiski

5. SkiZi

De skischoenen dichtdoen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom is er nu deze Nederlandse gadget SkiZi, dat je helpt de buckles van je skischoenen gemakkelijker dicht te drukken. Sommige mensen zullen er het nut niet van inzien, terwijl het voor andere wintersporters een verademing zal zijn. Iets voor jou?

SkiZi: het hulpmiddel om je skischoenen vast te maken

Prijs: afhankelijk van het verkooppunt

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in