Nieuwsalert per mail ontvangen

AER: Hét alternatief voor een drone

De nieuwe GoPro Karma drone is heel vet, maar kost je wel een rib uit je lijf. Hetzelfde geldt voor andere high quality drones: niet te betalen. Voor de gewone mens is er daarom nu een alternatief waar je niet drie jaar voor krom hoeft te liggen. Het alternatief luistert naar de naam AER en is een Nederlandse uitvinding.

Droneshots zijn hip, hot en bijna elke filmmaker gebruikt droneshots in z’n video’s. Het probleem met drones is dat ze ontzettend duur zijn en dat je ongeveer een middenklasser moet investeren om een drone in professionele video’s te mogen gebruiken. Doe je dat niet, dan loop je het risico op een flinke boete. Verre van ideaal dus, ook al leveren de drones adembenemende beelden op.

Foto gemaakt met een prototype van de AER.
Foto gemaakt met een prototype van de AER.

Twee Nederlandse gasten liepen het afgelopen jaar ook tegen dit probleem aan en besloten zich voor een project te focussen op creatieve filmtechnieken. “We hadden niet genoeg geld om een drone te kopen, maar hadden allebei een GoPro. Met een hoop schuim, duct tape en karton slaagden we erin onze GoPro in de lucht te gooien en stabiele beelden te schieten. Na terug te kijken naar de beelden, realiseerden we ons dat dit een geweldig product zou kunnen zijn. Nadat twee vrienden ons team versterkte, hebben we AER opgericht. Het afgelopen jaar hebben we al onze tijd geïnvesteerd in het maken van een betere, gebruiksvriendelijke versie,” vertelt mede-oprichter Nick.

 

De AER is een prachtig product geworden voor bijvoorbeeld wintersporters die vanuit creatieve hoeken beelden gefilmd willen hebben, maar dus geen geld willen/kunnen investeren in een drone. In plaats daarvan stop je een GoPro 3, 4 of 5 in de AER en gooi je ‘m door de lucht. De AER levert bijzondere beelden op, zoals je kunt zien op het Instagram account van de mannen. Wil je ‘m voor je aankomende wintersport mee hebben, dan moet je snel zijn. Via Kickstarter kun je het project nu steunen en als het van de grond komt heb je het alternatief voor een drone in februari in huis.

Bekijk de video eens om te zien hoe het werkt. Het lijkt ons alleen al leuk om te filmen, zelfs al worden de beelden niets ;-).

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in