Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

35 paar ski’s gestolen per dag in Oostenrijk

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Uit onderzoek van de verzekeringsondernemingen (VV) en de federale recherche (BK) is gebleken dat er van december tot april circa 35 ski’s gestolen worden per dag in Oostenrijkse skigebieden. Cijfers die er niet om liegen en waarbij de wintersporters gewaarschuwd zijn. 

Honderden ski’s en andere wintersport gerelateerde artikelen worden bij de skihutten en skiliften gestolen. De dieven letten daarbij goed op de bindingmaat en of het om een nieuwe of oude ski gaat. Zij zoeken naar de juiste maat, stappen in de ski’s en laten hierdoor geen sporen achter.

In 2012 werden er in totaal 5.167 gevallen van diefstal gemeld. Voor de politie is het vaak lastig om de daders op te sporen, omdat de sporen ontbreken, er geen getuigen zijn en omdat het slachtoffer zelf niet eens weet wat het model of serienummer is van de ski of snowboard. Hoe kan dit voorkomen worden?

Zet nooit je ski’s onbewaakt buiten de après-ski. Hierdoor verminder je de kans dat een passant de ski’s of het snowboard mee kunnen nemen. Zorg ook dat je de ski’s in een bewaakt depot zet en zorg voor een afsluitbare skikoffer waarbij een code of sleutel nodig is.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in