Nieuwsalert per mail ontvangen

12 types die je in elke wintersportgroep vindt

Ooit met een groep op vakantie geweest? Dan weet jij net zo goed als ik dat er een bepaalde rolverdeling in de groep is. Die kan bewust of onbewust ontstaan zijn, maar feit is dat je in elke groep dezelfde types tegenkomt. Sommige types moet je er gewoon bij hebben, maar andere kun je na een weekje in de sneeuw wel schieten. Welke omschrijving past bij jouw wintersportvrienden?

1. De laatkomer

Laat ik maar met de meest voorkomende (en gelijk irritantste) type beginnen en dat is natuurlijk de laatkomer. Altijd net weer niet goed op het klokje gekeken of dan toch de smoes dat de skischoenen zo lastig aan gaan. En is de laatkomer er dan eindelijk, dan blijkt zijn skipas nog op de hotelkamer te liggen. Zeg maar dag tegen je skitijd.

2. De alcoholist

Wie kent hem niet? Het ik-heb-altijd-trek-in-alcohol type dat iedere gelegenheid aanpakt om een alcoholische versnapering te nuttigen. In de eerste gondel gaat de eerste halve liter al open en ook in de skistok zit een verrassing. De après-ski bar is zijn speelterrein en torens van shotjes bouwen is zijn specialiteit. De volgende ochtend vroeg opstaan? Hoezo? Het is toch vakantie?

bier wintersport apres-ski

3. De ijdeltuit

Nu moet ik bij deze bekennen dat ik er zelf ook altijd goed uit wil zien, maar op wintersport is voor mij het uiterlijk niet het belangrijkst. Toch denkt de ijdeltuit daar anders over. Want het is toch niet voor te stellen dat je op de piste staat zonder make-up? En een helm dragen? Hell no, daar krijg je helmhaar van.

4. De carnavaller

Je kan niet zeggen dat hij niet opvalt, want oh wat heeft ie nou weer voor een pak aan. De carnavaller zorgt ervoor dat hij altijd wel in een gek pak rondloopt. Van koalapak tot boevenoutfit, hij heeft het allemaal. Ook eist de carnavaller dat de hele groep minstens één dag met hem mee doet, want anders is zijn vakantie niet compleet.

carnaval

5. De reisleider

De reisleider heeft zelfs al voor dat de wintersport begint uitgestippeld waar de groep iedere dag naar toe gaat. Hij heeft altijd een kaart bij zich en vertelt in de ochtend waar de reis van die dag naar toe gaat. Hij is eigenlijk een beetje de papa van de groep en zorgt er ook voor dat iedereen bij elkaar blijft. Hij is de koppenteller en checkt in iedere gondel of skilift of de route nog volgens plan loopt. Eerlijk is eerlijk, geen enkele groep kan zonder een reisleider.

 

6. De pechvogel

De arme ziel van de groep. Je kent hem wel, degene die altijd pech heeft in wat voor vorm dan ook. Is het niet dat hij zijn skipas is vergeten, dan is het wel dat zijn ski om de haverklap uitvliegt. De pechvogel zit het eigenlijk nooit mee, en in de meeste gevallen kan hij er niks aan doen. Want het is toch niet zijn schuld dat hij vergeet uit te stappen bovenaan de lift? Of dat die snowboarder tegen hem aan skiede?

kluns

7. De snelheidsduivel

Technisch skiën? Onzin. Gas erop! Hij loopt onder aan de berg te mopperen dat iedereen te traag is maar zou eigenlijk zelf eens even wat rustiger aan moeten doen. De snelheidsduivel vindt van zichzelf dat hij ontzettend goed kan skiën, maar eigenlijk valt dat reuze mee. Maar wie ben ik om hem op zijn teentjes te trappen? Gelukkig zijn er ook echte snelheidsduivels die zich wel goed kunnen aanpassen.

8. De benenbreker

Elke wintersport zit er wel weer eentje tussen bij wie het helemaal fout gaat. Een verdraaide knie, gescheurde kruisbanden, een sleutelbeentje, het gebeurt je zo op wintersport. Is het niet op de piste, dan is het wel in de après-ski of op het gladde trappetje voor de supermarkt.

helikopter4

9. De zonaanbidder

Gaat het de hele week sneeuwen, reken er dan maar niet op dat je de zonaanbidder op de piste zit. Een skivakantie moet een zonvakantie zijn. En als die zon er dan wel is, dan wordt er maar weinig geskied hoor. Hoppa het terrasje op, de ligstoelen in en laat het kleurtje maar komen. Aan een skibril wordt niet gedaan, want die bedekt het gezicht te veel.

10. De laatste man

Elke groep heeft een hekkensluiter. Iemand die altijd het laatste aankomt. Niet iedereen kan immers even goed skiën. Diegene zorgt voor de ontspanning in de bovenbenen van de andere groepsleden, maar moet het zelf ontgelden als het op korte pauzes aankomt. Is de laatste man er, dan klinkt er direct: “We gaan!”

11. De skileraar

In elke groep is er wel iemand die denkt dat hij de skitechniek haarfijn weet uit te leggen. Zijn groepsleden krijgen daarom ongevraagd en vaak verkeerd advies. “Je moet je benen echt tegen elkaar aan doen hoor, dan kun je beter carven! Volg mij maar!” Bovendien weten ze ook alles te vertellen over wintersportartikelen. In de skilift hoor je de skileraar de mooiste verhalen vertellen over de steilste pistes, grootste skigebieden ter wereld en hoogste snelheid op ski’s. De totaal verkeerde feiten krijg je er gratis bij. Gevalletje ene oor in, ander uit.

12. De retro

Dit is de wintersporter die al skiede toen jij nog niet eens geboren was. Skiën is zijn grootste passie dus heeft hij echt wel geld over voor een technisch goede outfit. Maar oude spullen wegdoen als ze nog goed zijn? Dat doet de retro zeker niet. Vandaar dat hij nog in z’n nog altijd goede overall uit 1985 loopt. Die is dan wel wat lichter van kleur geworden, maar met de juiste behandeling is ‘ie nog steeds helemaal waterdicht.

retro-ski

Wij weten haast zeker dat we er nog een paar zijn vergeten, maar je kunt ons vast helpen aan een deel twee van types op de piste.

Wintersport groepsreis boeken

Wil jij dit jaar weer met een gezellige groep op reis? Gelijk heb je. Vergeet echter niet dat je jezelf aardig wat op de hals haalt als je zelf alles moet organiseren voor een grote groep. Professionele organisaties zoals Snowevents hebben de beste aanbiedingen voor grote groepen en regelen alles van begin tot eind voor je.

Wil je weten wat Snowevents voor jou kan betekenen? Vul dan hieronder je gegevens in.

Jouw naam (verplicht)

Bedrijfsnaam (optioneel)

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Plaats vestiging bedrijf (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Aanleiding van de wintersportreis

Aantal deelnemers groepsreis

Gewenste periode(s)

Aankomstdag

Aantal overnachtingen

Aantal skidagen

Gewenst vervoersmiddel
AutoTreinBusVliegtuig

Gewenste accommodatie
AppartementChaletHotelPension

Voorkeur wintersportland
ItaliëFrankrijkOostenrijkZwitserland

Gewenste grootte van het skigebied
Klein (<100km piste)Middel (100-200km piste)Groot (>200km piste)

Wensen, voorkeuren of andere opmerkingen

Ben je een robot?


Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in