Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

100 wintersporters vast in lift in Italië

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Afgelopen zondag zaten er ongeveer honderd wintersporters vast in een lift in een Italiaans skigebied. De oorzaak was een fout in een elektronische kaart. Het probleem zette de lift kort na 18.00 uur stil. De wintersporters die nog in de lift zaten moesten in het donker en de vrieskou wachten tot ze eruit konden.

Liftstoornis

Het technische defect aan de lift in het kleine skigebied Monte Catria, dat in de provincie Pesaro Urbino ligt, zorgde ervoor dat ongeveer honderd skiërs in de kou en in het donker moesten wachten. De technische stoornis duurde ongeveer twee uur. De lift kwam even na 18.00 uur tot stilstand, nadat er waarschijnlijk een fout in de elektronische kaart was opgetreden.

Eindelijk terug naar het dal

Door de technische stoornis moesten nog eens tweehonderd mensen in een berghut op 1400 meter wachten totdat zij richting het dal konden. Nadat het probleem na zo’n twee uur opgelost was, konden de wintersporters eindelijk terug naar het dal. Het was een bewogen dag, want eerder die dag vonden er al protesten plaats in het Italiaanse gebied. Er werd ophef gemaakt over de vertraging bij de verkoop van kaartjes en de controle van de groene passen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in