Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

10 redenen om skileraar te worden

Kinderen skiklas kindvriendelijke skigebieden

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vlak voor het wintersportseizoen begon schreef Mike over de top 5 redenen om skileraar te worden. Het artikel werd goed gelezen, maar niet elke reden was even serieus. Daarom heeft Nienke van Snowlife skilerarenopleidingen een artikel geschreven dat iets serieuzer ingestoken is, zodat je weet wat je wel echt kunt verwachten als je skileraar wordt. 

Nienke van de Pol werkt sinds kort voor Snowlife en heeft zelf 3 jaar ervaring als ski- en snowboardlerares. Ze heeft gewerkt in Oostenrijk, zowel het hele seizoen als alleen hoogseizoensweken en praat dus uit eigen ervaring. Haar passie mag ze nu overbrengen op nieuwe skileraren. Als je belt of mailt met Snowlife is de kans groot dat je met Nienke in contact komt.

 1. Ultiem genot en gevoel van vrijheid
  Op het moment dat je aankomt in Oostenrijk wordt dat je werkplek en je thuishaven. Je hebt de mooiste werkomgeving die er is, de bergen zijn je kantoor! Kinderen en volwassenen die lekker op vakantie zijn en heel graag willen leren skiën zijn je klanten. Een heel ontspannen sfeer dus. Je hebt geen gezeur van de drukke samenleving hier in Nederland. Je bent weg van alles en iedereen en je bepaalt zelf hoe je deze te gekke maanden in gaat vullen!
 2. Je wordt een goede skiër!
  Doordat je een ontzettend goede opleiding hebt genoten zijn je vaardigheden zeker al verbeterd. Doordat je 4 á 5 maanden lang elke dag op ski’s staat en zo’n 2 á 3 keer in de week skilerarentraining hebt, word je een steeds betere skiër. Je herkent je eigen oude technieken niet meer terug. Ook ga je steeds meer uitdagingen aan zoals tiefschnee, buckel pistes en ski routes. Grenzen verleggen doe je dan met gemak.
 3. Tevreden mensen geeft voldoening
  Als je eenmaal je eigen lesgeven onder controle hebt, weet je wat je doet en waar je het over hebt. Hierdoor zien ouders kun kinderen beter worden in de loop van de week. En niet alleen kinderen, maar ook volwassenen voelen zich beter worden door jouw tips. Dat geeft een heerlijk gevoel!
 4. Dat skilerarenpak doet meer dan je lief is
  Zowel positief als negatief bedoel ik dan. Een skileraar bij onze skischool had middag pauze. Hij was er maar een week om te werken en wilde daarom even snel een rondje zelf skiën. Hij is uiteindelijk flink onderuit gegaan. In een klein dorp verspreidt dit nieuws zich vrij snel, want een skileraar die valt in zijn pak, dat kan echt niet. Ik hoorde laatst dat sommige skischolen hier zelfs een pot voor hebben. Kleine regels die horen bij een skileraar. Vallen in je pak, daar stond €10 voor! Het kan natuurlijk ook flink mee werken in je pak rond lopen. Veel aanspraak, gratis drank in de kroeg en veel mensen die je veel interesse in je tonen!
 5. Flinke korting op materiaal
  Je kunt vaak via je skischool goed materiaal testen bij een van de sportzaken. De spullen die je dan test, zijn vaak vrij nieuw. Als je interesse hebt om het te kopen krijg je vaak ook flinke korting. Omdat je natuurlijk een steeds betere skiër wordt, is goed materiaal toch wel een belangrijk onderdeel.
 6. Partytime!
  Elke dag is er wel ergens een feestje. Je wordt weleens uitgenodigd door klanten of door ‘Einheimische’ mensen (lokale bewoners). Natuurlijk ook gewoon met je collega’s kun je altijd wel wat leuks beleven. Elke dag zou je op stap kunnen of zelf iets organiseren. Er is genoeg te doen, vooral in de hoogseizoen weken.
 7. Fooi
  Lever jij goed werk af en zijn de mensen ontzettend tevreden? Dan is de kans best aanwezig dat jij fooi krijgt aan het einde van de week. Ik heb zelf gewerkt in een vrij klein dorp en hier was fooi in sommige weken redelijk normaal. Uiteindelijk had ik zoveel fooi verdiend in één seizoen dat ik daarvan (wéér) nieuwe ski’s kon kopen.
 8. Outfit
  Vooral voor alle dames is het ideaal; je hoeft niet meer een uur voor je kleding kast te staan om na te denken wat je aan gaat trekken. Ik hoorde afgelopen week nog iemand zeggen: “Heerlijk, mag ik eindelijk mijn thermokleding weer aan!” Elke dag hetzelfde pak aan, wat je zeker met trots mag dragen.
 9. Tijd om nooit te vergeten
  Je ontmoet veel mensen, je hebt onwijs veel mooie momenten, en je leert zoveel in één winterseizoen. Het is echt een tijd om nooit te vergeten. Je kunt er zoveel van maken zoals je zelf wilt. Het hoeft allemaal niet maar het kan allemaal wel! Dat is het mooie aan Oostenrijk. Om weer even terug te komen op reden 1: vrijheid heb je in Oostenrijk. Het is alleen hoe je het zelf in gaat vullen.
 10. Vrienden voor het leven
  Je ontmoet zoveel nieuwe mensen in één seizoen waarmee je zoveel meemaakt en opbouwt dat het je vrienden voor het leven worden! Ook lokale dorpelingen kunnen je zoveel vriendschap bieden dat het een tweede thuishaven kan worden voor je. Oostenrijk geeft je zoveel meer dan alleen de bergen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in