Nieuwsalert per mail ontvangen

Met deze 10 gadgets ben jij deze winter de blits op de piste

Ieder jaar komen er weer verschillende gadgets op de markt waar de wintersportvakantie nét weer een beetje interessanter van wordt. Ook dit jaar zijn de ontwikkelingen doorgegaan. Wij snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom hebben we de gaafste tien gadgets voor je op een rijtje gezet.

1. Hover Camera Passport Drone

De Hover camera is het nieuwste speeltje van Apple en doet denken aan een drone. Deze is alleen voor wintersporters iets hanteerbaarder. Je hoeft bij dit handige gadget namelijk geen afstandsbediening te gebruiken. De techniek die er in verwerkt zit, herkent je gezicht en volgt je hierdoor automatisch. Daarnaast is de hover opvouwbaar en dus makkelijk mee te nemen in je rugzak. Om de Hover Camera Passport Drone aan te schaffen moet je de komende maanden nog wel even sparen. Het apparaat kost namelijk bijna $500,-. Omgerekend is dat ruim €420,-

2. Après-skistok

Krijg jij na de eerste afdaling al trek in iets sterkers dan koffie? Dan is bij het aanschaffen van nieuw materiaal de après skistok een handige gadget. De ondernemers van onder andere de Beardski, komen met iets nieuws: de après skistok. Een op het oog normale skistok, maar deze stok heeft een drankreservoir aan de binnenkant. Voor €54,50 ben je trotse eigenaar van deze multifunctionele skistokken.

3. Google Maps

Nu zul je misschien denken ‘Huh, Google Maps is toch helemaal niet nieuw?’ Dat klopt inderdaad. Google Maps kennen we voornamelijk van de routebeschrijvingen naar de juiste bestemming brengen. Maar de app kan meer. Sinds kort herkent Google Maps of je hebt geskied en hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Mocht je hem nog nog niet op je telefoon hebben, is het aan te raden hem voor vertrek even te downloaden. Je hebt er de hele vakantie plezier van!

4. Slotje

Dan een oude bekende, maar zeker niet minder belangrijke gadget: het slotje om je ski’s vast te maken. Twee jaar geleden waren er alleen al in Oostenrijk zo’n 5.000 gevallen van skidiefstal gemeld bij de politie. Je moet er toch niet aan denken dat je terug komt na het lunchen en je je ski’s niet meer ziet staan.

De walk of shame naar beneden terwijl het niet eens jouw schuld is en dan al het gedoe rondom aangifte, nieuwe ski’s en verzekering. Om deze vervelende situaties te voorkomen, kun je overwegen een slotje aan te schaffen. Voor nog geen twee tientjes zet je je kostbare ski’s vast en zo maak je het voor dieven minder aantrekkelijk om ze mee naar huis te nemen.

5. Bluetooth muts

De Bluetooth muts kan niet missen bij je gadgets. De Bluetooth Beanie zorgt ervoor dat je hoofd goed beschermd blijft tegen de kou en dat je altijd telefonisch bereikbaar bent. Zo kun je met de muts muziek luisteren, maar ook handsfree bellen. De batterij gaat 6 uur mee en is opgeladen binnen 2,5 uur. Het enige waar je op moet letten is dat de telefoon waar de beanie mee verbonden is, in een straal van 10 meter is. Voor een Bluetooth Beanie betaal je iets minder dan veertig euro. Dat is niet veel meer dan wat je voor een normale goede muts betaalt. Liever even niet bereikbaar op vakantie? Dan zijn deze beanies geschikter.

6. Soundshield: Skihelm met koptelefoon

Zie jij niets in de Bluetooth Beanie omdat je op de piste altijd een helm draagt? Ook daar is over nagedacht. De Soundshield is een helm met daarop een koptelefoon geïnstalleerd. Nu brengt skiën met muziek risico’s met zich mee omdat je de omgeving niet hoort, maar het is niet verboden. Via Bluetooth maakt de helm contact met je mobiele telefoon en je hebt maar liefst 16 uur aan luistertijd. Ben jij dus een liefhebber van een muziekje op de berg, dan is de Soundshield de ideale gadget deze winter. Leuk om als sinterklaas- of kerstcadeau te vragen want na een succesvolle campagne wordt de eerste levering in december verwacht.

7. PolarSeal Heated Tops

Als je het altijd koud hebt op de berg is dit idee vast al eens door je hoofd geschoten: een shirt met verwarming erin. Deze ondernemers vatten de koe bij de hoorns en besloten het te ontwikkelen. Het shirt kan op drie verschillende temperaturen ingesteld worden en met een druk op het logo op de mouw staat jouw verwarmde shirt aan. De twee vakken op je rug kunnen apart geactiveerd worden en zo kun je hem instellen wat voor jou prettig is.

Om het idee ook daadwerkelijk in de winkel te krijgen, hebben de ontwerpers een Kickstart-project opgezet. Als dat lukt, is het shirt naar verwachting in november te koop.

8. THRUSTME

Waarschijnlijk vinden de meeste wintersportfans het wachten bij de lift het meest vervelend. Met de gadget THRUSTME is ook dat probleem verholpen. THRUSTME is een rugzak met daaraan een soort elektrofan systeem. Je hoeft dus niet meer te wachten tot je eindelijk aan de beurt bent bij de lift, maar je laat je gewoon weer naar boven blazen. De echte snelheidsduivels kunnen de gadget natuurlijk ook gebruiken om nog sneller naar beneden te komen. Je moet er wel wat voor over hebben, de gadget kost namelijk bijna €4.000,-.

9. KiGo Watch

Misschien wel de grootste angst voor een ouder: je kind kwijtraken op de piste. Je komt beneden bij de lift en merkt dat een van je telgen mist. Uit paniek weet je niet meer wat te doen. De KiGo watch is een horloge voor kinderen met GPS tracker. De ouders kunnen dan aan de hand van het GPS-signaal van het horloge zien waar het kind is en het kind kan een alarm afgeven om de locatie te bepalen. Grote zoektochten zijn met deze handige horloges verleden tijd. De familie Jansen was tester en zeer tevreden. Voor maar €149,- heb je de gadget in bezit.

10. 360fly 4K

Hoe lekker en verlangend is het om mooie foto’s en video’s (terug) te zien van je wintersport. Heerlijk toch? Weer even terug naar die fijne dagen in de sneeuw. Nu kennen we de gadgets als GoPro’s en foto’s van je smartphone, maar hoe gaaf is het om jouw vakantie in 360 graden vast te leggen en zelfs te kunnen zien wat er achter je gebeurt. Met de 360fly 4K kan dat. Met 2880×2880 pixels zijn de beelden super scherp en maak jij gegarandeerd de mooiste aftermovie van de wintersport. Het is een aanzienlijke investering: de 360fly 4K kost €599,-. Toch is de 4K camera in vergelijking met zijn concurrenten relatief goedkoop. Voor een 4K camera van GoPro betaal je namelijk €5.400 euro. Dat is 9x zo veel! Wij hebben de gadget al getest. Je kunt de resultaten hier terugzien.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in