Nieuwsalert per mail ontvangen

Google Maps herkent nu ook of je hebt geskied

We kennen Google Maps uiteraard als routeplanner. Google Maps doet echter meer. Met Google Maps tijdlijn kun je achteraf terugzien wat je hebt gedaan op een dag. Sinds kort herkent Google Maps nu ook of je geskied hebt en hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Leuk voor komende winter!

Google Maps ‘Mijn tijdlijn’

In het menu van Google Maps vind je de optie ‘Mijn tijdlijn’. Als je daarop klikt kun je zowel op mobiel als op desktop zien waar je de afgelopen tijd bent geweest. Aan de hand van de beweging van je mobiel weet Google wat je zoal doet. Door verschillende factoren zoals snelheid, plaats op de weg en stopmomenten herkent het bedrijf of je op de fiets zit, loopt of met het openbaar vervoer reist.

Sinds kort is er aan de mogelijkheden van bewegen ook het skiën toegevoegd, zo meldt GoogleWatchBlog. Bevind je jezelf in een skigebied en ga je met een bepaalde snelheid naar beneden, dan neemt Google aan dat je aan het skiën bent. Aan het einde van de dag kan je op deze manier zien hoeveel kilometer je geskied hebt en hoe lang je daarover gedaan hebt. Het is ons nog niet duidelijk of er ook rekening met de liften wordt gehouden, maar daar gaan we deze winter achterkomen.

Screenshot: GoogleWatchBlog

Toestemming geven

Om ervoor te zorgen dat je activiteiten gevolgd kunnen worden moet je wel toestemming geven aan de app om je locatie te gebruiken op de telefoon. Ga via het Google Maps menu naar ‘Mijn tijdlijn’ en druk daar op de drie puntjes. Ga vervolgens naar instellingen en druk op locatie services. Zorg er daar voor dat je locatie altijd gedeeld wordt. Let op: dit vreet wel batterij. Dat betekent dus dat je telefoon aan het einde van de dag leeg kan zijn en je het nummer van die leuke meid/jongen in de après-ski op een andere manier moet bewaren.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in