Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zwanger en opgesloten in de skilift

Twee keer was mijn vrouw Annalies zwanger tijdens de wintersport. Beide keren kon ze na goedkeuring van de verloskundige nog “gewoon” skiën. De eerste keer in Kirchberg in december 2006 was op het randje. Terwijl Annalies 3 à 4 maanden zwanger was van onze oudste zoon Nick vloog ze de bergen af in de Kitzbüheler Alpen.

Omdat de condities van de pistes dat jaar ook niet erg goed waren, hield ik af en toe mijn hart vast. Mijn jongere broer botste ook nog tegen Annalies aan op de piste en kreeg hiervoor de volle laag van mijn vader…. Haha, grappig hoe de hele familie de zwangere Annalies beschermde op en rondom de piste.

Sneeuwstorm

Halverwege de week besloot mijn vrouw nog even een dagje les te boeken in een skiklas voor gevorderden. Terwijl zij aan het lessen was, toerde ik samen met mijn broer en zwager in een naast gelegen skigebied. Eenmaal daar kantelde de weersomstandigheden fors. Een keiharde wind en sneeuwstorm zorgde ervoor dat alle liften in het hele skigebied direct stil moesten worden gezet.

Een spannende situatie

Terwijl wij waren gestrand in een leuke skihut nabij Kirchberg, kwam mijn zwangere Annalies vast te zitten in één van de liften, een behoorlijke tijd bungelend boven de Kitzbüheler Alpen. Dat was wel even spannend moet ik zeggen. Gelukkig kon ze me per sms op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Na enige tijd werd ze bevrijd uit de skilift en met een spannende tocht achterop een pistebully naar beneden gebracht. Ik was blij toen ze me berichtte dat ze weer veilig in het dorp was aangekomen.
Skikleding kids 336x280

Jong geleerd is oud gedaan…

Annalies heeft verder heerlijk geskied deze week. Onze zoon Nick is inmiddels 8 jaar oud en door zijn vader bijna niet meer bij te houden op de piste. De basis legde hij al in de buik van Annalies. Jong geleerd is oud gedaan…..

Ga jij zwanger op wintersport?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in