Nieuwsalert per mail ontvangen

Zo zien pistes eruit voordat ze geprepareerd zijn

Er gaat flink wat werk aan vooraf voordat een skigebied geopend kan worden. Natuurlijk moeten alle liften weer gecontroleerd en getest worden, maar tegenwoordig is ook de kunstsneeuwproductie niet weg te denken uit de moderne skigebieden. En die kunstsneeuwproductie levert bijzondere beelden op. 

In de Alpen wordt er elk jaar weer dag en nacht gewerkt om de pistes bij de start van het seizoen in topvorm te krijgen. Ook toen er de afgelopen jaren nog geen sneeuw gevallen was kon je alsnog skiën. Dit jaar zijn de sneeuwproblemen er niet, maar om toch een goede en compacte basislaag te creëren die het hele seizoen door blijft liggen wordt er alsnog een flinke laag kunstsneeuw gemaakt.

Mega heuvels

Om een hele piste met kunstsneeuw te vullen heb je veel sneeuw nodig. Je hebt er misschien nog nooit bij stilgestaan, maar die sneeuw wordt niet direct over de hele piste verdeeld. Eerst wordt er een berg sneeuw gemaakt en die wordt later pas verdeeld over de piste. Dat levert hele bijzondere beelden op. Wij waren deze week in Gerlos en daar zag het er heel bijzonder uit. Met toestemming mochten we van een gesloten piste af en daar konden we deze foto’s maken.

 

Van groot naar klein

Nog beter zie je de heuvels echter op de video die we doorgestuurd kregen van de pistedienst van Gerlos. Daar zie je in het begin van de video nog beschaafde heuvels, maar die worden alsmaar groter. Bijzonder he? Deze beelden zijn echter al van een week geleden. Nu ziet het er al heel anders uit.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in