Nieuwsalert per mail ontvangen

Zo zag een indoor skihal er in 1963 uit

Skiën is een mooie sport die al honderden jaren beoefend wordt door wintersportliefhebbers. Niet alleen op de pistes, maar ook in indoor skihallen staan mensen graag op de latten. Het verschil tussen de indoor skihallen van toen en nu is echter enorm. Met een kleine oppervlakte, een andere ondergrond en veel minder technologieën lijkt het in bijna niets op dat we tegenwoordig zien in skihallen. Zo zag een indoor skihal er in 1963 uit.

De indoor skihal in deze onderstaande video stond rond 1963 in Londen. Er is goed te zien welke verschillen er zijn met nu. Niet alleen de kleding, ski’s en stokken waren anders. Hier moest je in een rij naar boven klimmen. De baan was smal en bestond uit borstelbanen waar de ski’s overheen konden glijden. Deze borstelbanen hebben we in Nederland nog steeds, maar dan net even anders. Ruimte voor meer dan 2 skiërs op de baan was er eigenlijk niet.

Skihallen van tegenwoordig

Tegenwoordig zien we grote indoor skihallen met kunstsneeuw, sleepliften en zelfs stoeltjesliften. Je kunt de baan met honderden mensen tegelijk betreden. Er zijn vaak meerdere pistes van verschillende niveaus in één skihal, iets wat men vroeger niet voor mogelijk hield.

De skihallen worden steeds groter en moderner. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden op het wintersportseizoen. Overal ter wereld worden indoor skihallen gebouwd zodat wintersportliefhebbers het skiën niet te erg hoeven te missen. Onlangs heeft China de grootste indoor skibaan ter wereld geopend. Meer hierover lees je in: grootste indoor skihal Wanda Ski Park ter wereld geopend.

Ook in België zijn ze bezig met het bouwen van de steilste piste in Europa. In de Belgische indoor skihal wordt na uitbreiding steilste van Europa lees je hier meer over.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in