Zo maak je Oostenrijkse Apfelradl

Komende maand zijn de feestdagen alweer, de tijd van lekker eten, oliebollen en appelflappen. Maar ken je de Oostenrijkse klassieker Apfelradl al? Deze appelringen die samen met deeg gebakken worden passen prima tussen het rijtje van oliebollen en appelflappen. Deze lekkernij is in een handomdraai te maken. Het lekkerste is om de Apfelradl zelf te maken, daarom geven wij je hierbij het recept.

Wat heb ik nodig voor het maken van Apfelradl?

  • Ongeveer 1kg appels
  • 2 Eieren
  • 300g glad bloem
  • 500 ml melk
  • Een halve vanillepeul (of vanillesuiker als alternatief)
  • Een vleugje zout
  • Olie om in te braden/bakken

 

Zo makkelijk is het om te maken:

  1. Mix de eieren, bloem, vanille, zout en melk
  2. Schil de appels en snijd deze in schijven van 7 mm dik
  3. Haal de kern van de appels uit de schijven
  4. Doop de appelringen in het bloem-melkmengsel en bak aan beide kanten in een pan met olie, zodat elke zijde goudbruin en krokant is.
  5. Leg de gebakken ringen vervolgens op keukenpapier, zodat het overtallige vet van de ringen af kan druppen.

Om het af te maken strooi je poedersuiker over de ringen. Ook kun je ervoor kiezen om de ringen in kaneel en suiker te dopen. De ringen smaken het best wanneer je ze direct opeet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daniela (@altine66) op

Lekker als toetje

Apfelradl zijn lekker om als toetje na het avondeten te eten. Een voorbeeld van echt Oostenrijks avondeten is natuurlijk de Wiener Schnitzel. Hoe je deze zelf maakt? Dat lees je in onderstaand artikel.

Zo maak je Wiener Schnitzel volgens traditioneel recept

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?